Zsúfoltság várható a pénteki budapesti vonatokon

Zsúfoltságra kell számítaniuk pénteken a vonattal utazóknak a pünkösdi ünnep és egy budapesti gyermekrendezvény miatt a fővárosból induló és az oda tartó szerelvényeken. A MÁV-START a tehermentesítés érdekében a rendelkezésére álló összes járművét forgalomba állítja.

A vasúttársaság közleményében azt írja: a nyár elejére és a pünkösdöt megelőző péntekre egyébként is jellemző nagy utasforgalmat tovább növeli majd egy fővárosi gyermekrendezvény, így ezen a napon akár ötszázezren is utazhatnak a Budapestről induló, illetve oda érkező vonatokon. A társaság ezért pénteken az összes üzemképes járművet forgalomba állítja, menetrenden kívüli mentesítő vonatok elindítását is kilátásba helyezte, továbbá megerősített dolgozói szolgálattal készül.

Május 25-én, pénteken 8 és 16 óra között lesz a Világharmónia Futás elnevezésű rendezvény több ezer gyerek részvételével a budapesti Szent György téren. Az előzetes információk szerint csak erre az eseményre - és azt követően visszafelé - mintegy ötezren utaznak aznap vasúton.

Nagy utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányában, délután pedig a főváros irányából kell számítaniuk az utazóknak. Az említett intézkedések ellenére is nagy valószínűséggel zsúfoltság lesz a pénteki vasúti forgalomban, ezért azt kérték, hogy aki teheti, ne erre a napra tervezze az utazását.

Ezek is érdekelhetnek