Turistaszálló épült a zalai erdei kisvasútnál

Közel félszáz férőhelyes turistaszálló épült az erdei kisvasút központjában, Csömödéren - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

Az erdei kisvasutat korábban a távolabbról érkező turisták is csak hosszabb-rövidebb utazásra tudták igénybe venni, a szálláshiány miatt nem volt lehetőségük a környék jobb megismerésére - olvasható a napilapban.

Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója szerint a helyszínválasztás logikus döntés volt. Csömödéren található az erdei vasút központja, de a menetrend szerinti vonatok is innen indulnak Lenti és Kistolmács felé, valamint itt keresztezi a keskeny nyomtávú pálya a Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalat, s a Lentit Nagykanizsával és Zalaegerszeggel összekötő közúthálózatot.

A 46 férőhelyes, mintegy 250 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített turistaszállóban étkezőkonyhát, két 18, egy 6 és egy 4 ágyas szobát alakítottak ki. Megoldották a szálló előtti tér vízelvezetését, aszfaltozását, parkosítását, és épült egy parkoló is.

A beruházás 44 millió forintba került, amit a Zalaerdő Zrt. teljes egészében önerőből finanszírozott - olvasható a napilapban.

Ezek is érdekelhetnek