Végrehajtás a zalakarosi MenDan Hotel ellen

Visszavonták a zalakarosi MenDan Thermal Hotel működési engedélyét, a tulajdonos CIB Lízing az eddigi üzemeltető ellen végrehajtási eljárást indított, és új cégnek adná át a szállodát.

A Zalai Hírlap csütörtökön azt közölte: az egyik bank birtokában lévő szálloda és a létesítmény üzemeltetője között már régóta vita van, amelyet peres úton próbálnak rendezni. Ugyanakkor a bank már korábban felmondta az üzemeltetési szerződést, sőt új partnert is talált a szálloda működtetésére, a régi üzemeltető működési engedélyét nemrég vissza is vonták.

Az MTI megkereste a szállodát mostanáig üzemeltető Wellwest Plusz Kft. ügyvezetőjét, Várkonyi Gyulát és a cégben tulajdonosként szereplő feleségét, de csupán annyit közöltek: "végrehajtás folyik" a szállodában, egyebet azonban egyikük sem kívánt mondani.

A mintegy 15 éve működő szállodát a cégvezető építtette és - változó nevű társaságok irányítójaként - vezette is mostanáig.

Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen azt látta: a hotel és az élményfürdő működik, a vendégek ellátása folyamatos. A szállodában biztonsági őrök álltak, a személyzet pedig leltározással és az átadás-átvétellel foglalkozott.

A céginformációs adatok szerint a 2009-ben budapesti bejegyzéssel alapított Wellwest Plusz Kft.-t 1,5 millió forint jegyzett tőkével hozták létre. A cég ellen 2010 óta többen is benyújtottak végrehajtási kérelmet, köztük a Fővárosi Bíróság és az APEH Dél-budapesti Adóigazgatósága.

Az MTI információja szerint a zalakarosi szálloda üzemeltetőjének az önkormányzat felé is több tízmillió forintos adótartozása van.

A CIB Bank Zrt. kommunikációs osztálya az MTI érdeklődésére azt közölte: a zalakarosi szálloda tulajdonosa, a CIB Lízing szerdán "végrehajtási eljárás keretében, a korábbi üzemeltető együttműködésével megkezdte a tulajdonát képező szálloda új üzemeltető részére történő átadás-átvételét". Az írásban küldött válasz szerint "az érintett felek célja, hogy a folyamat alatt a szálloda zavartalanul működjön, az ott tartózkodó és folyamatosan érkező vendégek megszokott magas színvonalon történő kiszolgálása biztosított legyen".

A szálloda 2001-től van a CIB Lízing tulajdonában, akkor lízingbeadás céljából vásárolta meg. Az üzemeltetőváltásra vonatkozó kérdésre azt válaszolták: "a CIB Lízing mint tulajdonos úgy ítélte meg, hogy az új üzemeltetővel a szállodát eredményesebben tudja működtetni".

Józsa Zsanett, Zalakaros jegyzője az MTI megkeresésére közölte: a MenDannal kapcsolatos hatósági ügyekben már nem illetékes a város, ugyanis a megyei kormányhivataltól korábban más eljáró hatóság kijelölését kérték, így az ügyek Nagykanizsára kerültek.

A nagykanizsai jegyzői kabinet az egyedi hatósági ügy miatt nem kívánt nyilatkozni a szálloda ügyeivel összefüggésben. Az MTI más forrásból úgy értesült, a hivatal a tulajdonos kérésére vonta vissza az eddigi üzemeltető működési engedélyét, de új engedélyt is kiadtak a leendő üzemeltető számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek