Veszteséges első negyedév a Danubius Hotelsnél

  A Danubius Hotels Nyrt. az első negyedévben 1,145 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, 486 millióval kevesebbet az egy évvel korábbinál, bevétele a tavalyi hasonló időszakhoz képest 11 százalékkal, 8,289 milliárd forintra nőtt - közölte a szállodatársaság hétfőn a nemzetközi szabvány szerinti (IFRS) konszolidált jelentésében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

  Az év első negyedévében, amely mindig a Danubius legrosszabb időszaka az üzemi veszteség 1,868 milliárd forint, ami 18 százalékkal kevesebb a 2011 első negyedévinél.

  A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti veszteség (EBITDA) 720 millió forint volt a bázisidőszaki 1,215 milliárd forinttal szemben.

  A beruházások és befektetések értéke 2012 első negyedévében 0,4 milliárd forintot tett ki szemben a tavalyi első negyedévi 1,6 milliárd forinttal, amikor jelentős gyógyászati beruházások történtek a cseh, szlovák és romániai leányvállalatoknál.

  A csoport foglaltság az első negyedévben 46,1 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 44,8 százalékkal.

  A magyarországi szegmens bevétele az idei első negyedévében 4,4 milliárd forint volt, ami 5 százalékos javulást jelent. Az üzemi veszteség 9 százalékkal mérséklődve 1,5 milliárd forint volt.

  A cseh szállodák jelentős, 27 százalékos bevétel növekedést mutatnak. Az üzemelési nyereség 2012 első negyedévében 34 millió forint volt, szemben a tavaly első negyedévi 176 millió forint veszteséggel.

  A szlovák szegmens árbevétele 2012 első három hónapjában 10 százalékkal emelkedett. A működési vesztsége az első negyedévben 377 millió forint volt, szemben a tavalyi hasonló időszak negyedévi 414 millió forint veszteséggel.

  A román szegmens bevétele 29 százalékot emelkedve 281 millió forintot tett ki az első negyedévében. A működési veszteség 39 millió forint volt szemben az előző év hasonló időszakában elért 72 millió forinttal.

  A Danubius részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papír a hétfői tőzsdenapot 4,06 százalékos csökkenéssel, 2.715 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 2.535, a legmagasabb 3.850 forint volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek