Macskás kávéház nyílik Bécsben

A macskák kedvelőinek akarnak kedvében járni egy új bécsi kávéház tulajdonosai, ahol öt macska várja a vendégeket.

A Cafe Nekót üzemeltető házaspár olyan látogatókra számít, akik egy jó kávé mellett egy doromboló macska társaságát is szívesen élvezik. Mint azt a Bécs Rádiónak elmondták, egy ázsiai divatot szeretnének meghonosítani ezzel az osztrák fővárosban.

A kávéházi macskákat - Moritzot, Lucát, Momót, Soniát és Thomast - egy állatmenhelyről fogadták be. Egytől egyik barátságos és nyugodt állatok. Külön, mászófával ellátott "pihenőszobájuk" is van, ahová visszavonulhatnak, ha mégis megunják az emberek közelségét.

Alexander Thür és japán felesége, Isimicu Takako három éve kezdett hozzá az ötlet megvalósításához. A hosszú előkészítés nem véletlen. Noha a kávéház macskái természetesen szobatiszták, a helynek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie. Gondoskodni kellett például arról, hogy az állatok ne menjenek be a vendéglátóhely konyhájába és hogy ne férjenek hozzá az üzletben tárolt élelmiszerekhez. Az étlapon olyan ételek - sütemények, rizses rágcsálnivalók - szerepelnek, amelyeket a macskák nem igazán kedvelnek. Ezzel azt akarják megelőzni, hogy a négylábúak elcsenjenek egy-egy falatot a vendégek tányérjáról. Neko egyébként macskát jelent japánul.

Ezek is érdekelhetnek