Irány Pécs! kártya ingyen

Irány Pécs! kártya ingyen

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, Pécs vállalkozásai, szálláshelyei és látnivalói összefogtak a város vonzerejének növeléséért. Ennek egyik fontos eleme a különböző kedvezményeket nyújtó, mostantól elérhető Irány Pécs! kártya.

Minden egyéni vendég, aki a csatalakozott 14 pécsi szálláshely bármelyikén akár csak egy éjszakát tölt el, máris ingyenesen megkapja az Irány Pécs! Kártyát - írja a Turizmus.com. Hogy mire szolgál ez a kártya? A legnépszerűbb pécsi attrakciók közül hat helyszínt teljesen ingyenesen látogathat meg a kártyával rendelkező turista, így a pécsi Székesegyházat, a Dómmúzeumot, valamint a Püspöki Pincét is.

Kedvére választhat a híres pécsi „Múzeum utca" kiállításai közül egyet (Zsolnay Múzeum, Vasarely Múzeum, Csontváry Múzeum, Schaár Erzsébet: Utca, illetve Martyn Múzeum) valamint még egyet az alábbiak közül: Természettudományi Múzeum, Néprajzi Múzeum, Várostörténeti Múzeum. Pécs új büszkesége a Zsolnay Kulturális Negyed is csatlakozott: az itt található kiállítások közül az izgalmas Rózsaszín Zsolnay Kiállítást is ingyenesen nézheti meg minden vendég Irány Pécs! Kártyájával. Ezeken kívül a turisták még egy grátisz pécsi városnézésen is részt vehetnek, magyar, német vagy angol nyelven.

A kártya számos egyéb kedvezményre is jogosít: kedvezőbb áron utazhat a vendég a városnéző kisvonaton a belváros és Zsolnay Kulturális Negyed között, kedvezményes belépőt válthat a Mecsextrém Parkba, melynek játékait korlátlanul használhatja. Olcsóbban léphet be a különleges Tettyei Mésztufa barlangba, a pécsi Állatkertbe és az Akvárium Terráriumba. A kártya félárú belépőjegy vásárlására jogosít a bikali Élménybirtokon, mely Magyarország első középkori élményparkja.

Ha a fenti fáradalmakat egy élményfürdőben pihenné ki a vendég, erre is van lehetőség: a Pécstől 25 km-re található Siklós Thermal Spa kedvezményes fürdőbelépőjéhez szaunahasználat is jár. A kártya elfogadóhelyei között van már néhány vendéglátóhely is (Pezsgőház Étterem, ArTér Galéria Café, Tv torony presszó), a szervezők remélik, hogy hamarosan további éttermek is csatlakoznak - olvasható a Turizmus.com cikkében.

Az új turisztikai kártya NFC típusú elektronikus kártyaként működik, az elfogadóhelyeken egyszerűen a leolvasó készülékre helyezve máris "felismeri" a vendéget, a neki nyújtandó szolgáltatásokat, azok érvényességét. A kártya nyújtotta kedvezményekről tájékoztató füzet is készült, melyet minden vendég megkap a szálláshelyén, emellett az érdeklődők a www.kartya.iranypecs.hu oldalon tájékozódhatnak a 24 elfogadóhelyről, a tudnivalókról és az új kedvezményekről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek