Az utasok kedvencévé akar válni a Charles de Gaulle reptér

  Az utasok kedvencévé akar válni a Charles de Gaulle reptér

  A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az Air France és az Aéroports de Paris együtt fáradozik az első európai óriás légikikötő szolgáltatásainak fejlesztésén, és a reptér szolgáltatásainak javításán. Lesz vele munkájuk, az biztos: általában a legrosszabbak között szokták emlegetni az utasok a Roissy-Charles de Gaulle-t.

  Most azonban azt ígérik, hogy új, Párizshoz méltó szolgáltatásokkal várják majd az utazókat az idei év átalakításai után. A fejlesztések közé tartozik az Air France hálózat legnagyobb várójának, egy múzeumi negyednek, egy szállodának, és új beszállócsarnokoknak a kialakítása, illetve az egyedi útlevélkezelés bevezetése is.

  Az új, 4-es szatellit terminál hosszútávú járatokat, valamint az óriás gépeket, és ezzel akár 7,8 millió utast fogad majd. Az új szatellitnek köszönhetően idővel a párizsi Charles de Gaulle gyűjtő-elosztó repülőtér évente 42 millió utast tud majd fogadni (szemben a 2010-es 34 millióval). 2012 végére a régi terminálok is átalakulnak: a 2F például kizárólag az európai járatokat fogadja majd. A schengeni övezetből érkező utasok kiemelt csatlakozó-folyosón közlekednek, így egyszerűbbé, gyorsabbá és kellemesebbé válik az átszállás.

  2012 nyarától a 4. szatellit egy több mint 3 000 m2-t felölelő váróval áll az Air France business utasainak rendelkezésére, ezzel a társaság állomás-hálózatának legnagyobb várója épül meg. Emellett egy óriás pihenő- és vásárlótér is kialakításra kerül. Sőt, az év vége előtt a 4-es szatellitben egy múzeumot is létrehoznak. A későbbiekben pedig egy, a tranzitterületen található mintegy 4 500 m2-es szolgáltató-központ kialakítását tervezik, a Párizsi Galériában (3-as szatellit.). Ezt átszálló-utasok vehetik igénybe és a szálloda is itt kap majd helyet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek