Hévíz cége nyitja újra a sármelléki repülőteret

Hévíz cége nyitja újra a sármelléki repülőteret

Újabb lendületet vett a sármelléki repülőtér újranyitásának folyamata azzal, hogy a cégbíróságon március 21-én bejegyezték a Hévíz város 100%-os tulajdonában álló Hévíz-Balaton Airport Kft.-ét, melyet az önkormányzat a Sármelléki Repülőtér üzemeltetésének biztosítása érdekében hozott létre, írja a Turizmus.com.

Ezzel a város készen áll a turisztikai szezonnyitásra a repteret illetően, melynek egész Nyugat-Magyarország és az ország gazdasága is a nyertese lehet – áll a hévízi polgármesteri hivatal március 22-én kiadott közleményében. Gőzerővel folyik a munka annak érdekében, hogy a turisztikai szezonnyitásra összeállhasson az a feltételrendszer, mely nélkülözhetetlen a reptér stabil működésének fenntartása érdekében – tette hozzá Papp Gábor polgármester.

Hévíz önkormányzata eddig is mindent megtett, s az anyagi szerepvállalástól sem zárkózott el, hogy a 2011-es szezont megnyugtató módon zárhassák le a Balaton repterén és az október végéig közlekedő charterjáratok teljesíteni tudják a feladatukat, miután a repteret korábban üzemeltető társaság időközben felszámolás alá került. A sármelléki nemzetközi reptér ugyanis óriási lehetőséget jelent a nyugat-magyarországi térség, valamint az egész Balaton turizmusa számára, írja a Turizmus.com.

Jól mutatja mindezt, hogy a nyugat-magyarországi fürdővárosokba, köztük Hévízre is németországi buszos és repülős charterekkel gyógyturistákat utaztató PA Touristik a honlapján már tavaly decemberben megkezdte a tervbe vett 2012-es, Lufthansa gépekkel programozott csomagok foglalásának elindítását is. Terveik szerint 2012. április 14-től hetente már négy járattal hoznának Németországból hosszú tartózkodásra érkező gyógyvendégeket.

Frankfurt, Düsseldorf mellett a tervek szerint idén már Berlinből és Hamburgból is heti rendszerességgel érkeznek majd a Lufthansa járatok, s a repülési szezont is négy héttel hosszabbra tervezik: az utolsó charter október közepe helyett november 10-én repülne vissza Németországba. A szintén évek óta charterező Salamon Reisen is tervezi légiláncok indítását Kelet-németországi területekről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek