Ökoturisztikai központ épül Tatán

A központ egy régi épület teljes átépítésével valósul meg, melyhez kerékpárút vezet majd. A központ egyúttal felvállal erdei iskolai funkciókat és is, és kiszolgálja a városi fesztiválokat, mint a Kajakfesztivál, a Víz Zene Virág Fesztivál, vagy a Jég - Zene - Jégvirág Fesztivál.

Michl József közölte, a fejlesztéshez a város 371 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott uniós és hazai forrásokból. Az épületben a kajakosok klubháza mellett kerékpáros és bakancsos turistákat kiszolgáló rész is helyet kap, valamint kerékpár- és hajókölcsönző nyílik.

Itt rendezik be a tatai fesztiválok kiszolgálóközpontját, valamint a fogyatékkal élők, illetve a kerekesszékesek számára is nyújtanak sport- és turisztikai szolgáltatásokat. A polgármester köszönetet mondott az előző városvezetésnek is, mivel a fejlesztési projekt több ciklus óta napirenden van a városban. Mint elmondta, a létesítmény és a kerékpárút a nyár elejére készülhet el, a turistautak és pihenőhelyek hálózatának tervezése pedig a napokban kezdődött meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek