Szingapúrba is repül A380-nal az Air France

Szingapúrba is repül A380-nal az Air France

Idén április elsején repül először az Air France Airbus 380-as repülőgépe a Párizs-Szingapúr útvonalon. A társaság október végéig hetente három járatot indít ebbe a városba. 2012 nyarán az Air France immár hét célállomás irányába üzemeltet Airbus 380-as repülőgépet: New York JFK repülőterére, Washington DC-be, Los Angeles-be, Montrealba, Johannesburgba, Tokió Narita repülőterére és Szingapúrba.

Szingapúri indulással az Air France heti 38 csatlakozó-járatot kínál a Qantasszal közösen, öt ausztrál nagyvárosba: Sydneybe, Melbourne-be, Brisbane-be, Perthbe és Adelaide-be.

Az Air France volt az első európai légitársaság, ami 2009-ben üzembe helyezte ezt az óriás utasszállító repülőgépet. 2011 decembere óta az Air France összes A380-as típusú repülőgépét összesen 516 üléssel látták el, négy osztályon megosztva: A „La Première" első osztály a főfedélzeten helyezkedik el, és 9 ülést számlál, az „Affaires" business osztály 80 férőhelyével pedig a felső fedélzeten található, csakúgy, mint a 38 üléses „Premium Voyageur" kiemelt turista osztály. A „Voyageur" turista osztály 449 férőhelye pedig megoszlik a két fedélzet között.

Az A380 a maga kategóriájában a leginkább környezetbarát és legcsendesebb repülőgép. Az óriásgép fedélzetén van kortárs képzőművészeti galéria és a két fedélzeten összesen mintegy hat bár is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek