Siófoki Tavaszi Fesztivál színes programokkal

Sokszínű, a turisták számra is vonzó programokkal - koncertekkel, táncszínházzal, versmondókkal, kiállítással, humorral - várja az érdeklődőket a Siófoki Tavaszi Fesztivál március 22. és április 14. között.

Györkös Marianna, a rendező siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK) igazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a rendezvény programjait nemcsak a régió, hanem a Balatonhoz látogató turisták igényeire is koncentrálva állították össze.

A fesztivál első napján, csütörtökön nyitják meg a KIKK galériájában Lovas Katalin és Rácz Péter keramikusművészek kiállítását, amely a rendezvénysorozat végéig látható. Másnap 19 órakor az Apáti Dixieland Band ad koncertet. Szombat este 19 órakor a Nemzeti Táncszínház produkciója, a Colores del Tango látható. Vasárnap a Makám interaktív családi műsora, az Ákom bákom várja az érdeklődőket.

Jövő héten, március 27-én 19 órakor Sebestyén Márta és vendégei lépnek fel, ízelítőt adva a reformkor társasági és népi zenéjéből. Március 29-én 19 órakor Bödőcs Tibor humorista szórakoztatja a nagyérdeműt, írja az MTI. Április 2-án 19 órakor Hobo (Földes László) műsora látható, aki Látja Isten, hogy állok a napon címmel Pilinszky János verseiből ad elő.

Április 11-én, a magyar költészet napján 17 órától rendezik meg a siófoki versmondó verseny gálaműsorát. Április 14-én 19 órától a fesztivál záró rendezvényeként Presser Gábor koncertje hallható Dalok régről és nemrégről - és más történetek címmel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek