Az angolok nem akarnak wifit a metrón

Az angolok nem akarnak wifit a metrón

A Virgin Media nyárig 80 londoni metróállomáson építi ki a drótnélküli internet-hozzáférési pontokat, az év végéig pedig összesen 120 állomáson lesz wifi, jelentették be a múlt héten. A hálózat az alagutakat nem fedi le, így az utasok csak a megállókban álló szerelvényeken tudnak netezni, írja a Daily Telegraph.

Ön szeretne wifit a budapesti metróba?
Igen, fizetnék is érte - 5
Igen, ha ingyenes - 87
Nem - 6
Annak is örülök, ha nem gyullad ki - 56

Az eleinte ingyenes szolgáltatást regisztrációhoz kötik, minden egyes használathoz bejelentkezés szükséges. Míg az olimpia alatt bárki ingyen netezhet a metrón, a szolgáltatás később fizetős lesz, kivéve a Virgin ügyfelei számára. Az árakat nyáron jelentik be. Érdekes módon a britek szkeptikusak az ingyen wifivel kapcsolatban: egy felmérésben többségük ellenezte a szolgáltatás bevezetését.

A megkérdezettek 48 százaléka fél attól, hogy adatait, jelszavait ellopják a metrón, 31 százalékuk pedig attól tart, megnőhet a laptop- és tabletlopások aránya, ha mindenki előveszi készülékét utazás közben. Mások szerint az utazók stressz-szintjét növelheti az utazás közbeni emailezgetés, és voltak olyanok is, akik attól tartanak, a laptoptáskák miatt még zsúfoltabbak lesznek a szerelvények.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek