Székely ruhába öltöztetik a pisilő kisfiút

Székelyföld fejlesztéseire és turisztikai látványosságaira szeretnék felhívni a figyelmet azzal, hogy a leghíresebb, brüsszeli szobrot székely nemzeti viseletbe öltöztetik.

Székely nemzeti viseletben látható majd az ikonikus, brüsszeli szobor, a Manneken Pis - adta hírül Hargita Megye Tanácsa. A szimbolikus akciót Székelyföld brüsszeli képviseleti irodája kezdeményezte, de arra, hogy pontosan mikor öltöztetik fel a műemléket, nem tértek ki.

 

Forrás: Travelo

A szobrot az Unió számára fontos alkalmakkor szokás beöltöztetni, például tavaly, január 3-án, a magyar EU-elnökség tiszteletére huszárruhát kapott, de később valaki egy "Censored" feliratú táblát akasztott a szoborra, a magyar médiatörvényre utalva. A Manneken Pis-t körülbelül nyolcszáz, különféle öltözékkel díszítették már, a ruhákat a brüsszeli városi múzeumban őrzik.

 

A cél bekerülni a top 10-be

 

A szobor legújabb ruhája Székelyföld fejlesztési terveire hívja majd fel a figyelmet. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a térség olyan turisztikai potenciállal rendelkezik, amelyik lehetővé teszi, hogy megfelelő fejlesztésekkel a legjobb tíz európai turisztikai célpont közé kerüljön.

A Székelyföld a legjelentősebb, magyarok lakta vidék Erdélyben, mintegy hétszázezer székely él a területén. Több, turisztikailag jelentős látnivalóval büszkélkedhetnek. Történelmi műemlékekben gazdag városaik vannak, és itt találhatók az egyedülálló székelykapuk. Sokan érkeznek Székelyföldre túrázni is, az 1800 méteres hegycsúcsok, hegyi tavak, védett lápok csodaszép kiránduló díszletet jelentenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek