Kreatív műhely és mesesarok a Nemzeti Galériában

Szombaton a családok együtt ismerhetik meg 1848 márciusának eseményeit: lesz mód közös kokárdavarrásra és vágtázó huszárokat is készíthetnek a gyerekek szüleik segítségével.

Családi tárlatvezetéssel, kreatív műhellyel, a legkisebbeknek pedig mesesarokkal és mesepostával készül a Magyar Nemzeti Galéria a március 10-ére szervezett családi napon, a szombati esemény programjai a Ferenczy Károly-kiállítás és a Hősök, királyok, szentek tárlatokhoz kapcsolódnak, írja az MTI.

A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes programokkal készülő napon 11:30-kor indulnak a családi tárlatvezetések a választott kiállításokra, a kreatív műhelyek pedig 11 és 14 óra között várják majd a látogatókat - adták hírül közleményben a szervezők.

A programok során a családok együtt ismerhetik meg 1848 márciusának eseményeit: lesz mód közös kokárdavarrásra és vágtázó huszárokat is készíthetnek a gyerekek szüleik segítségével. A szervezők életre keltik Szent György legendáját, amelyhez a szereplőket a részt vevő gyerekekkel együtt készítik majd el.

Az esemény ideje alatt a Magyar Posta kihelyezett fiókot működtet a múzeumban, írja az MTI. A Mesepostán Ferenczy-bélyeg kirakó- és kvízjáték, UV-lámpás kódfejtés és térképes játékok várják az érdeklődő gyerekeket. A helyszínen megvásárolhatók és postázhatók lesznek többek között Benczúr Gyula, Munkácsy Mihály, id. Markó Károly, Ferenczy Károly, Szinyei Merse Pál műveiből készült bélyegek is. A családi napot a galéria A épületében rendezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek