Hetvenezer ingyen fürdőjeggyel vár Gyula

  A szezonon kívüli vendégek szerdától ingyen fürdőjegyet kapnak szálláshelyüktől. Megismétlik a tavalyi sikeres akciót, mely felpezsdítette a város idegenforgalmát.

  Hetvenezer fürdőjegy kedvezményes értékesítéséről írt alá szerződést a Gyulai Várfürdő vezetője a helyi szállásadókat képviselő Gyulai Turisztikai Nonprofit társasággal hétfőn Gyulán.

  A megállapodást hat nagyszálloda és a kisebb szálláshelyeket és panziókat képviselő Gyulai Idegenforgalmi Egyesület képviseletében írta alá a társaság - mondta el Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek. Hozzátette: a megállapodás része a gyulai idegenforgalom élénkítése érdekében az idegenforgalmi szereplők érdekeit összehangoló munkának, ami a Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) munkaszervezete a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. feladata.

  A megállapodás értelmében a szállásadók február 22-től egy éven keresztül ingyen fürdőjegyet adnak a vendégeiknek, amennyiben a szezonon kívüli időszakban üdülnek Gyulán. A szállásadók és a Várfürdő egyforma, csaknem ötven-ötven százalék arányban biztosítják a kedvezményt, a szálláshelyek a jegyár ötven százalékát kifizetik a Várfürdőnek.

  Tavaly augusztustól két hónapon át működött hasonló rendszer a városban, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. összesen 22318 kedvezményes fürdőbelépőt vásárolt a Gyulai Várfürdőtől. Az akcióban részt vevő szálláshelyeken átlagosan 67 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a szállásadók előzetes üzleti terveivel összehasonlítva.

  A Tourinform Iroda vendégforgalmi adatai alapján a kísérleti akció időszakában 52 százalékkal több turista látogatott el az irodába, mint az előző évben, és 15- 20 százalékkal nőtt a város idegenforgalmi adóbevétele. Az akció ideje alatt több új szállásadó regisztráltatta magát helyi adózóként, hogy a kedvezményeket igénybe tudja venni. Az értékesített hetvenezer jegy a fürdő éves forgalmának 14-15 százalékát teszi ki. A várfürdőben 2011-ben 470 ezer belépőt adtak el a jegypénztárak adatai alapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!