Egyre több magyar síel külföldön

Megkezdődött a síszezon a magyarok számára is. Tavalyhoz képest nőtt a télen vakációzók száma. Ausztria továbbra is sláger, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is népszerű.

Ugyan hazánkra ez nem igazán mondható el, szomszédainknál viszont jócskán beköszöntött a tél. Az év eleje óta ezért tömegesen indultak meg a magyarok a környező országok síterepei felé. Sőt, tavalyhoz képest még nőtt is a télen kiruccanók száma. Ezt támasztják alá a Biztosítás.hu adatai is: januárban több mint 40 százalékkal növekedett a síbiztosítások száma az előző év hasonló időszakához képest. Az utazók közel fele az osztrák síterepeket keresi fel, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is népszerű. A megkötött síbiztosítások adataiból kitűnik, hogy honfitársaink 99%-a autóval vagy busszal közelíti meg az általa választott síterepet és ott átlagosan 5 napot tölt el.

Marc Chapeaux / Northfoto
Legnépszerűbb úticélok:
Ausztria 49,9%
Franciaország 15,1%
Olaszország 14,4%
Szlovákia 5,3%
Svájc 3,4%
Románia 2,9%
Szlovénia 2,7%
Lengyelország 1,9%
Németroszág 1,5%

 Jó hír a most síelni indulóknak, hogy a biztosítások ára nem emelkedett tavalyhoz képest. Már napi 230 forintért is találni biztosítást, de persze ha több szolgáltatást és teljes körű védelmet szeretnénk magunkénak tudni, ha beüt a krach, érdemes egy kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni. Sokan tesznek így: a kiutazók naponta átlag 650 forintot költöttek januárban biztosításra, amiből kitűnik, hogy a síelők körében nem kizárólag az ár számít.

Legtöbben az orvosi költségek és hegyi mentés fedezetet tartják fontosnak, de népszerű a sífelszerelés- és síbérlet-biztosítás, az autó assistance és a sífelelősség-biztosítás is. Aki pedig luxus-biztosítást szeretne, az is talál magának megfelelőt az internetes alkuszoknál: 100 millió forintig térítő, helikopteres mentést, ellátást limit nélkül álló biztosítások is akadnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek