Hello Kitty a levegőben is hasít - újabb macskás járatot indítottak

A világ egyik legnépszerűbb figurájának szentelt járatával az EVA AIR célja, hogy közelebb hozza egymáshoz Ázsia országait.

Újabb, menetrendszerinti, Hello Kitty tematikájú járatot indított december végén az EVA AIR - számolt be az msnbc.com. A Tajpej-Tokió útvonalon közlekedő Hello Kitty Global Jet a légitársaság harmadik macskafigurás járata.

Az eddig üzembe állított, két Kitty-fétisnek szentelt Airbus 330-300-as típusú gép ugyanúgy, mint a legújabb verzió, nemcsak a repülőgép díszítésében jeleníti meg a japánok kedvenc figuráját. A légiutaskísérők rózsaszín kötényben szolgálják fel az italokat, rózsaszín tálcán és szintén rózsaszín papírpohárban, az utasok Hello Kitty-s borlapról választhatnak italt, és természetesen Kitty-t és barátait ábrázoló plédet is kapnak az útra.

 

fotó: evaair.com

A légitársaság célja nem elsősorban a globális infantilizmusra irányul, sokkal inkább azt szeretnék, ha a járattal összekötött ázsiai országok közelebb kerülnének egymáshoz.

A korábban indított Hello Kitty Apple Jet hetente négy alkalommal közlekedik Tajpej és Fukuoka között, és naponta szolgálja ki a Tajpej-Szöul útvonalat. Az első tematikus járat pedig, az EVA Hello Kitty Magic Jet a Tajpej-Sapporo járaton repül.

A Hello Kitty nemcsak Ázsiában, hanem a világon is az egyik legismertebb karakter. A Japán Sanrio cég 1974-ben tervezte, és két év múlva nemzetközi karrierjét Amerikában folytatta, ahol hivatalos védjegyként is bejegyezték. Évente több mint 1 milliárd dollár bevétel folyik be a Hello Kitty tárgyak, és játékok eladásából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek