A Louvre a világ legnépszerűbb múzeuma

A tavalyi évben rekord látogatottságot ért el Párizs legendás múzeuma, a Louvre. De egyre népszerűbb a többi francia tárlat is. A British Múzeum hozzájuk képest smafu.

Soha ennyien nem voltak még kíváncsiak a Louvre gyűjteményére, mint a tavalyi évben. A múzeum a francia főváros leglátogatottabb látványossága. De nem csak helyi viszonylatban bajnok, kiérdemli a világ legnépszerűbb múzeuma címet is: 2011-ben 8,8 millióan váltottak jegyet ide. Ez öt százalékos növekedést jelent a 2010-es adatokhoz képest. A Louvre egyik dolgozója a Daily Telegraph című brit lapnak elmondta, hogy ez annak köszönhető, hogy egyre több turista érkezik hozzájuk Amerikából, és a fejlődő országokból. A múzeum látogatóinak körülbelül harmada francia. Érdekes tény, hogy több brazil járt itt, mint olasz, ausztrál, spanyol vagy orosz. A Kínából érkezők száma is egyre növekszik.

Walter Zerla / Northfoto

 De nem csak a Louvre ennyire népszerű: az ország összes múzeumának kiállításait évről-évre egyre nagyobb érdeklődés övezi. 2011-ben összesen 27 millióan váltottak jegyet valamelyik tárlatra. A helyi múzeumok népszerűségi listájának második helyén a Versailles-i kastély áll, több mint 6 millió turistával, a bronzérem pedig a Pompidou Központé, 3,6 millió látogatóval. Az első két helyezett tehát bőven lekörözi például a világ egy másik felkapott múzeumát, a British Múzeumot, annak nagyjából 5,8 milliós látogatottságával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek