Egyetlen szobás London legexkluzívabb hotelje

A londoni Southbank Centre fölött horgonyoz a város legkülönlegesebb hotelje. Csupán egy kétágyas szobából áll, és az olimpia évére nyitja csak meg kapuit.

A Room for London névre keresztelt hotel nem csak egy szálláshely, de egy művészi installáció is. 500 pályázó közül választották ki a David Kohn Architects tervezőirodát, és Fiona Banner művésznőt, hogy együtt hozzák létre ezt az egyedülálló alkotást. Az eredmény végül igen különleges lett: az építmény pont úgy néz ki, mintha egy áradásnak köszönhetően egy hajó akadt volna fenn a Queen Elizabeth koncertterem tetején. Az exkluzív lakosztályból London panorámájában lehet gyönyörködni, de még egy apró könyvtár és kilátó is tartozik a szobához. Sőt, még egy hajónapló is a vendégek rendelkezésére áll, hogy ebben rögzítsék élményeiket.

A Room for London

 A Room for Londonban egy éjszakáért 120 fontot kell fizetni, ami helyi viszonylatban egészen jó szobaárnak számít. A vadonatúj szálláshely annyira népszerű, hogy már 2011 szeptemberében lefoglalták 2012 júniusának végéig az összes időpontot. Ez főként annak fényében nagy kunszt, hogy egy vendég csak egy éjszakát tölthet a létesítményben. A júliustól decemberig tartó időszakra január 19-től lehet szállást foglalni a hotel weboldalán, és a hely ezen a napon fogadja az első látogatóit is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek