A Wizz Air repülhet Oroszországba és Törökországba

A Wizz Air repülhet Oroszországba és Törökországba

A Wizz Air fapados légitársaság csütörtökön bejelentette, hogy a Polgári Légiközlekedési Hatóság tájékoztatása szerint a légitársaságot jelölték ki, hogy Budapestről Antalyába, Isztambulba és Moszkvába repüljön. A jogok elnyerése az érintett országok közötti diplomáciai eljárások, illetve az illetékes orosz és török hatóságok jóváhagyását követően válik véglegessé. A Wizz Air az újonnan kijelölt útvonalakra azonnal megkezdi a jegyértékesítést, amint a török és az orosz jóváhagyás megérkezik, áll a cég közleményében.

Mint már korábban írtuk, a Wizz Air a Malév csődje után jelezte: repülne az érintett ukrán, orosz, izraeli és török vonalakon. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a nyár folyamán megpályáztatta a jogokat, a Wizz Air be is nyújtotta pályázatát, és négyből kettőt meg is nyert, a másik két vonalon még nem született döntés.

A Wizz Air tavaly 11 millió utast szállított, az idén pedig 12 milliót. Jelenleg 16 bázisról, 29 ország 80 desztinációjába 252 útvonalon repül a cég 39 gépe, a flottát jövő nyárig további 6 darab A 320-as géppel bővítik. A márciusban zárult üzleti évét 250 milliárd forint forgalom mellett 16,7 milliárdos profittal zárta a cég.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek