Szerdán Heathrow alig fogad utasokat

Fennakadások várhatóak a brit reptereken jövő szerdán. Főként az országba érkező járatokat érintheti a sztrájk miatt kialakuló helyzet. Aki teheti, módosítsa repülőjegye dátumát.

Hatalmas káoszt okozhat Nagy-Britannia határállomásain a határőrök szerdára tervezett sztrájkja. Akár 12 órás késésekre is számíthatnak a külföldről Angliába tartó légiutasok. A kifelé tartó járatokat valószínűleg csak minimálisan érinti a sztrájk, ám elképzelhető, hogy ezek közül is törölnek párat a csúszásokat kezelni próbáló légitársaságok. A határőrök az ország nemzetközi hajóállomásain is sztrájkolnak, ám ott nem számítanak ekkora fennakadásokra, és várhatóan a Csalagút alatt közlekedő Eurostar vonat is menetrend szerint jár majd. A késések főleg a Heathrowra, Gatwickra, Lutonra és London City repülőtérre érkező járatok utasait érintik. Több légitársaság, köztük a British Airways és az Easyjet is bejelentette, hogy azon utasaik, akiknek november 30-ára szól a jegyük, ingyenesen módosíthatják foglalásaikat néhány nappal korábbi vagy későbbi dátumra.

bambu @ indafotóForrás: Travelo

 Ha még tudunk változtatni a repjegyünk dátumán, akkor jobb, ha átíratjuk november 30-ról egy másik időpontra, hogy elkerüljük a sorban állást és fejetlenséget. Ha mégsem tudunk változtatni, az utasbiztosítások többsége fedezi a 24 órát meghaladó késésekből és járattörlésekből fakadó károkat, de mindenképpen olvassuk el a szerződési feltételeket, hogy biztosítva vagyunk e ilyen esetekre is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek