Nyitnak az adventi vásárok

Itt a november, és vele az adventi vásárok időszaka is. Az osztrákok jobban belehúztak, náluk már november 12-től belevethetjük magunkat a karácsonyi forgatagba. Nálunk egy picit még várni kell a forralt boros és kézműves portékákat áruló bódék közt bolyongásra: a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár november 18-án nyitja meg kapuit.

Az év utolsó előtti hónapjának beköszöntével lassan aktuálissá válnak az adventi vásárok. A téli szezon külföldi, egynapos buszos kirándulásainak koronázatlan királya, a Bécsi Adventi Varázslat november 12-én nyitja meg kapuit a Rathausplatzon, vagyis a Városház téren. A hangulatos vásárt, aminek kedves kunyhói, puncsos, forralt boros és a kandírozott, csokiba mártott gyümölcsöket áruló standjai között már-már egy mesében érezhetjük magunkat (de ne aggódjunk, főleg a hétvégi időpontokban a turisták hihetetlen áradata egy pillanat alatt visszaránt a valóságba...) december 24-ig látogathatjuk, minden nap 10-21:30-ig, pénteken és szombaton 22 óráig.

Gaca

 Aki nem akar órákat buszozni a meghitt hangulatért és vásárolgatásért, annak sem kell sokat várnia: a hazai legnagyobb és legdíszesebb karácsonyi vásár, a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár november 18-tól várja a látogatókat, minden nap 10-től este 8-ig, egészen december 30-ig. Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő vásáron a már megszokott kézműves termékek, karácsonyi finomságok, óriás adventi kalendárium, színpadi programok, és a Mikulás személyes látogatása mellett újdonságok is várhatóak. Kézműves és gasztronómiai látványműhelyek, szélesebb forró italválaszték, a karácsonyi tradíciókat jobban tükröző gasztronómiai kínálat és karácsonyi városlátogató séták teszik majd teljesebbé az ünnepi készülődést. Idén először a téren is fellobban a Béke Lángja, ami a betlehemi Születés Bazilikában található örökmécsesből származik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek