8 ok, amiért nem hagyhatjuk ki a 8. Debrecziner Gourmet Fesztivált

Michelin-csillag, molekuláris koktélshow és Palya Bea: minden érzékszervünkre jut egy jó fogás a mennyei ízek evilági találkozóján.

Fotó: Kuti Gergo

Az ország legkiválóbb éttermei és séfjei a cívisvárosban idén újra összejönnek, hogy a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon is belekóstolhassunk, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

 A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak a Nagyerdőn június 14. és 16. között. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat. A Master Good főtámogatásával megvalósuló háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra. A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, amit a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító. A fesztivál 34 kiállítóval jelentkezik, jelen lesz többek között aBabel Budapest, azIszkor (Mályinka), a Páva (Székelyudvarhely), a Bobajka (Tarcal), azAlmavirág (Derecske)és aHorgonyzó (Tiszalök).A házigazda szerepében Jókuti Andrással találkozhat a közönség.

Fotó: Kuti Gergo

A 2024-es tematika: anégy elem

2024-ben a 4 alapelem; a tűz, a víz, a levegő és a föld kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.

Forrás: Kuti Gergo

Felragyog a Michelin-csillag is: 2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.

Összegyűjtöttünk 8 okot – ha úgy tetszik, hozzávalót -, amiért érdemes lesz részt venni az idei Debrecziner Gourmet  Fesztiválon:

1. A tökéletes helyszín: igaz, a Nagyerdő már önmagában csalogató hívószó, a fesztivál idején a nyári erdőillattal együtt gasztronómiai és zenei élményekkel is töltekezhetünk.

2. Mindenkinek szól: a Debrecziner Gourmet továbbra is tökéletes családi kikapcsolódás. A kostolók és a főzőshow-k között stand up comedy, könyvbemutató vagy akár az igen látványosnak ígérkező molekuláris koktélshow biztosít tartalmas kikapcsolódást.

3. Szurkolói színtér a szabadban: a szervezők a drukkereket sem kényszerítik a nappaliba, a kedvükért az EB-mérkőzések idejére külön helyszínnel készülnek a Fun Zone-ban.

4. Mindenki táncolhat: mindkét estén a nagyközönség számára népszerű előadók lépnek fel: a slágergyáros DJ Németi előtt a káprázatos Palya Bea és az ultravagány Zaporozsec zenekar zenél majd.

Palya Bea

5. Elsőkézből tanulhatunk: az egyre népszerűbb főzőműsorok és vetélkedők káprázatából kilépve a Gourmet Fesztiválon rendszerint lelepleződik, mi is kell valójában a tökéletes mesterfogáshoz. Ismert és elismert séfekkel nézhetünk be a kulisszák, pontosabban a konyhapult mögé.

6. Egy helyen a négy elem: a fesztivál idei tematikája olyan kulináris tapasztalásra ad lehetőséget, melynek sokszínűségével később otthon, a családi asztalnál mi magunk is nagy sikert arathatunk.

7. Az első mindig felejthetetlen: a Debrecziner Gourmet Fesztivál a legjobb lehetőség arra, hogy ráhangolódjunk a nyári fesztiválszezonra, mert mint minden jóban, az ilyen kalandoknál is meghatározó élmény az első.

8. A fenséges Michelin-élmény: a gasztronómia csúcsát jelképező Michelin-csillagot és a mögötte rejlő ízeket-látványvilágot a Babel most tálcán kínálja a fesztiválközönségének.

Fotó: Kuti Gergo

A 8. Debrecziner Gourmet Fesztivál részletes programsorozatáról folyamatosan frissülő oldalainkon lehet tájékozódni.

https://www.facebook.com/events/2245489962309141/?active_tab=discussion

https://www.debreczinergourmet.hu/hu

(x)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek