Jönnek a hosszú hétvégék: válaszd az autópályák nyújtotta kényelmet!

A március 15-i hosszú hétvégét szerencsére még két másik követi a tavasz során, március 29-től április 1-ig a húsvét, május 18-tól 20-ig pedig a pünkösd miatt szusszanhatunk egyet a munkás hétköznapok között. A hosszú hétvégék ideálisak kirándulásra, illetve a távolabbi családtagok meglátogatására – és kevés kényelmesebb utazási mód van, mint az autópályán szelni a kilométereket. Miért is érdemes matricát venni?

Forrás: Freepik

Gyorsabban odaértek

Bár az autópálya matrica plusz költséget jelent, több okból kifolyólag is érdemes beruházni rá. Az első ok az, hogy nagyon sok időt meg lehet spórolni vele. Nemcsak az autópályák alapvetően gyorsabb tempója miatt haladsz jobban, hanem városokon és falvakon sem kell áthajtanod, ami nagymértékben megrövidíti az utazási időt.

Az idő pedig kincs. Akármennyire is örül az ember a hosszú hétvégéknek, azért elég hamar el szoktak röppenni. És akár rokonlátogatásról, akár egy nagyobb léptékű kirándulásról van szó, a mai rohanó világban minden óra érték. Ne az autózással menjen el az értékes szabadidő!

Forrás: Freepik

Komfortosabb, mint kisebb utakon döcögni

De az autópályák nem csak gyorsabb utazást tesznek lehetővé, jóval kényelmesebbek is, mint a sima országutak. Egyfelől sokkal jobb minőségűek, mint a gyakran kátyúkkal és egyenetlenségekkel tarkított alsóbbrendű utak, így nem ráznak és teszik próbára az autó felfüggesztését. Emellett a navigáció is egyszerűbb: az ember felhajt az autópályára és csak megy egyenesen, amíg oda nem ér a lehajtóig. És bár a mai világban a legtöbben használnak GPS-t, bizony sokkal egyszerűbb, ha csak menni kell előre.

A komforthoz emellett hozzájárulnak a rendszeres pihenőhelyek és benzinkutak is. Ha tehát szeretnél kicsit megállni, felfrissülni, egy autópályán erre könnyen nyílik lehetőséged. A mosdó szintén jól jön, főleg, ha picik is utaznak az autóban. És a benzinkutakon kapható kávé és ennivaló is jól tud jönni, ha egy kis pihenés után ne fáradtan üljön be az ember a volán mögé.

Szerezd be a matricát egyszerűen!

Amióta e-matrica rendszer van Magyarországon, még egyszerűbbé vált a matrica beszerzése. Régen csak a benzinkutakon és egyéb értékesítési pontokon beszerezhető fizikai matricával lehetett felhajtani az autópályára. Amióta e-matrica van, sokkal egyszerűbb a helyzet. Az autópályákat fenntartó vállalat, a NÚSZ Zrt. ugyanis immár nem a fizikai matrica meglétét, hanem a rendszámot rögzíti kamerával, egy online adatbázisban ellenőrizve az úthasználati jogosultságot.

A vásárlás pedig pofonegyszerű. Az ember csak felmegy a telefonjával vagy laptopjával egy online értékesítő felületre (amilyen például az autopalyamatrica.hu), és pár kattintással meg is tudja vásárolni a szükséges matricát. Az online megoldás további előnye, hogy amennyiben bizonytalan vagy akár a kategória kiválasztásánál, akár a többi részlettel (pl. büntetések, szabályok) kapcsolatban, ezeken a felületeken részletesen össze vannak szedve a szükséges információk. Így pedig valóban gyerekjáték megvenni az e-matricát – utána pedig már csak annyi dolgod van, hogy beülj az autóba és élvezd az utazást!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek