Karnátaka állam

Karnátaka állama Dél-Indiában fekszik, melyet keletről Ándhra Pradés és Telangana állam, nyugatról az Arab-tenger, észak és észak-nyugatról Mahárástra és Goa, délről pedig Tamil Nádu állama fogják közre.

Karnátaka a puszta sokszínűség fellegvára; legyen szó történelemről, kultúráról, természetről, tengerpartról vagy akár vadvilágról. Az állam különösen történelmi örökségének látványosságairól és nemzeti parkjairól híres. Ezenkívül széles körben ismertek még lélegzetelállító hegyvidékei, látványos vízesései, zarándokközpontjai és a 320 kilométer hosszan elnyúló mesés strandokat rejtő tengerpartja. Így ideális úticél a változatos kalandok után érdeklődő utazók számára. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Karnátaka ismert selyemiparáról, a helyi fűszerekről és a szantálfáról. Karnátaka állam változatos turisztikai kínálatot biztosít, magába foglalva a változatos élővilágot, nemzeti parkokat, emlékműveket és történelmi örökségeket, tengerparti strandokat és zarándokhelyeket. Egy további érdekesség, hogy Karnátaka látványosságai egymástól földrajzilag távol helyezkednek el, amelyek középpontjában az állam fővárosa, Bengaluru (India Szilícium-völgye) található, így ez a város egyben a túraútvonalak találkozáspontja is.

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

 

Kiemelt úti célok

• Hampi
• Mangalúru (Mangalór az angolos kiejtés)
• Bádámí

Hampi
A legendás elveszett város, amely egykor egy ősi királyság és egy egyedülálló templomváros központjául szolgált a nagy Tungabhadra folyó partján, ahol történelem és mitológia életre kel. Látványosságai közé tartozik a Királynői fürdő, a Lótusz Palota, királyi istálló vagy a templom, amely állítólag Siva és Párvatí esküvőjének helyszínéül szolgált. Hampi maradványai az UNESCO Világörökség részét képezik, ahol lépten-nyomon feltárul a látogató előtt a történelem egy-egy apró részlete.

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Mangalúru
A természet lágy ölén megbújó ragyogó templomok, érintetlen aranyhomokos strandok és ősi mecsetek alkotják Mangalúru kikötőváros pompáját. A hömpölygő Gurupura és a Nétravatí folyók találkozásánál található Mangalúru egy fontos turisztikai állomás, amely szinte mindent kínál: legyen az wellness-paradicsom, jóga-, művészeti- és kulturális érdekesség vagy templomi látványosság. A város az UNESCO Világörökség részét képező Nyugati-Ghátok és az Arab-tenger között található. így ámulatba ejtő természeti csodákkal van megáldva. Érdekes módon itt található az ország egyetlen 3D planetáriuma is.

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Bádámí
Lenyűgöző domborzatú táj, sziklába vájt barlangtemplomokkal és vörös homokkő sziklákkal. Bádámí városa egy szurdokban fekszik, a szent Agasztja-tó mellett. A tó partján egy dicső múltról beszél a táj az ősi templomok, a sziklafaragások, sziklaerődök és barlangtemplomok formájában.
A várost övező domborzat homokkő sziklái messziről hívogatják a sziklamászást kedvelőket, hogy próbára tehessék képességeiket.

Jöjjenek! Fedezzék fel Varázslatos India rejtett kincseit!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek