Aktív pihenés – a lehetőségek tárháza hatalmas

Sítábor a barátokkal, családi kirándulás a hegyekben vagy egy romantikus wellness a párunkkal. Sportimádóként a vakáció bármely formáját választjuk, fontos, hogy megfelelően felkészüljünk az útra. A mozgás szerelmesei mindenhol megtalálhatják a számukra ideális sportolási lehetőségeket, amihez megfelelő öltözék is szükséges.

Forrás: pixabay.com

Téli mese

A síelés tipikusan olyan sportág, amit lehet imádni, de egy életre a kedvünk is elmehet tőle, ha az első sítábor alkalmával rossz élményeket viszünk haza. Fontos a megfelelő felkészülés. A bemelegítés nem a csúszás előtti percekben, a hegytetőn történik. Legalábbis nem először. Hónapokkal az időpont előtt érdemes elkezdeni már otthon az edzéseket. Szobabiciklizés, guggolás, rogyasztás, vagy bármilyen más erőnléti gyakorlat sokat segíthet abban, hogy megfelelő kondival, sérülésmentesen élvezzük a sportot.

Essen most néhány szó az öltözékről is. Elcsépeltnek tűnik, de örök igazság, hogy rétegesen kell öltözködni. Mindenkinek a szekrényében lapulhat pár nem túl jó minőségű, régi póló, esetleg céges logóval vagy legénybúcsús grafikával ellátva, amit jónak gondolunk a síkabát alá. Nos, felejtsük el ezeket. A kényelmünk és az egészségünk érdekében is ajánlott a célnak megfelelő légáteresztő öltözékben nekivágnunk a lejtőnek. A téli turizmus a Sportano.hu oldalán kiemelt figyelmet kap, ahol széles választékban megtalálhatóak ezek a felszerelések.

Forrás: pixabay.com

Kaptatók királya

Sok pozitívuma van, ha a családi nyaralást a hegyekbe tervezzük.  Először is ott a friss levegő, a madárcsicsergés és a természet felfedezése. Másodlagos előny lehet, hogy a hisztiző gyermekünk nem sok mindenkit fog zavarni a csendes erdő közepén. Kisgyerekes szülőként fel kell készülnünk arra az eshetőségre, hogy a túra egy jelentős szakaszán a gyermekünket a nyakunkba, hátunkon, ölbe vagy bármilyen módon, de nekünk kell majd vinni. Ez önmagában sem könnyű, de további nehezítő körülmény lehet még az emelkedő, a bakancs vagy a hátizsák. Az emelkedő adott, azon nem tudunk változtatni, viszont egy régi kitaposott cipőben elindulni, ami nem taszítja a vizet, vagy feltöri a sarkunkat, az kész rémálom tud lenni. A hátizsák kiválasztása is hasonlóan fontos. Ne vágja a vállunkat, ne pakoljuk túl, így a saját életünket könnyítjük majd meg. Mindenesetre, ha megfelelően felkészülünk, akkor pozitív élményekkel térünk haza.

Passzív vagy aktív

Elsőre passzív időtöltésnek tűnhet egy romantikus wellness hétvége a párunkkal, de nem feltétlen kell így lennie. A szállodák nagy része már fitness szolgáltatásokat és edzőtermet is biztosít a vendégek részére. A svédasztalos reggeli előtt egy közös kondizás üdítően tud hatni a párkapcsolatunkra. Fitness és edzőterem a saját otthonunkban is berendezhető, így a sportolás beivódik a mindennapjainkba. Visszatérve a wellnessre, megspékelhetjük még az ottlétünket egy páros úszással a szálloda medencéjében, majd rápihenhetünk a vacsorára a jakuzziban. Az esti levezető mozgásra a szállodai szoba keretein belül is találhatunk módot, így varázsolhatunk egy emlékezetes aktív hétvégét a romantikus útból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek