A nyárutó és az idei őszi Balaton ezernyi csodával vár Siófokon!

A forró nyári napok után szeptembertől novemberig idén is kellemesen meleg, vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb városa, Siófok! Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel! A nyárutóba még a strandolás és vízisportok is beleférnek a kellemes séták, kirándulások, hamisítatlan őszi ízek, gasztroélmények és kulturális programok mellé.

Az őszi Balaton csodái mellett, az októberi Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival és esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet Apacuka együttes - hozza el nektek a fesztiválok hangulatát. A „Varga Imre 100" emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábít a megújult Víztorony panorámájával és kiállítótereivel kiegészítve. 

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Az október igazi vénasszonyok nyarával kecsegtet, melyhez kiváló helyszín a Balaton partja. Lélekfeltöltő SUP-ozás a tükörsima csillogó Balatonon, sétahajózás a varázslatos balatoni naplementében, városi séta a csodás őszi Jókai parkban, egy selfie a megújult Rózsakert pavilonhintáján vagy romantikus andalgás az egyedülálló vízialagúttal és fényjátékkal színesített szökőkút alatt a Rózsakertben mind-mind kihagyhatatlan élményt ígérnek Siófokon.
Az őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul egészen Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. Kóstold meg Siófok ízeit!

Ha szereted a szabadidőt aktívan eltölteni adunk néhány biztos élményt nyújtó tippet a testi – lelki feltöltődéshez:

- Családi bringatúra a lankás Balaton- és Sió-parti kerékpárutakon.
- Lélegzetelállító panoráma a Siófoki Víztoronyból egy hosszú városi séta után.
- Erdei séta és piknikezés a természetben a Töreki Halastavak partján.
- Frissítő reggeli edzés a panorámás parti sportparkok egyikében, míg a gyerekek elmerülnek a játszóterek nyújtotta szórakozásban.
- Családi móka az állatparkban, a fordított házban, a #hashtEGGToyee kalandparkban vagy a Vizek Házában.

Siófok – Itt kezdődik a Balaton! Ősszel is kihagyhatatlan!
Bővebb információ: https://www.facebook.com/siofokguide

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek