Így lesz pihentető az utazás akkor is, ha cégvezető vagy

Biztosan Neked is a szemed előtt van az a kép, amikor az üzletember elviszi nyaralni a családját, de ő egész nap a telefonján van, és ahelyett, hogy pihenne, most is azt csinálja mint otthon, csak szebb környezetben. Ebben a bejegyzésünkben mutatunk néhány fortélyt, hogy hogyan lehet kiegyensúlyozott egy nyaralás még akkor is, ha egyébként Te viszed az egész céget a hátadon.

Forrás: elements.envato.com

Hol legyen a nyaralás? A Maldív-szigeteken, vagy inkább Costa Rica legyen az úticél?

A családod biztosan örülne a Maldív-szigeteknek

Egy Maldív-szigetek nyaralás tökéletes választás lehet akkor, ha mindened a fehér homokos tengerpart, szereted a luxus villákat és persze a forróságot, ami nagyban megkönnyíti a fürdőzést az Indiai-óceánban.

Számos élsportoló, celeb vagy akár politikus is szívesen választja ezt az úticélt, de ez ne tévesszen meg, hiszen szerencsére lejjebb mentek az árak annyira, hogy egy jól szituált üzletember el tudja hozni ide a családját akár két hétre is.

Itt lehetőséged lesz körbejárni a privát szigeteket, úszhatsz delfinekkel, egzotikus halakkal és teknősökkel, búvárkodhatsz a kristálytiszta óceánban, számos hajókirándulásban is részt vehetsz és még a különféle vízi sportokat is kipróbálhatod.

Lehet, hogy inkább egy costa ricai utazás lesz a kései nyaralásból?

Ha ki szeretnél jönni az üzleti élet mókuskerekéből, lehet, hogy jó döntés lesz, ha egy Costa Rica utazás mellett teszed le a voksod. Miért? Mert itt nem egy tipikus nyaralóhelyre mész, hanem egy komplett rendszerbe, ahol a fókuszban a fenntartható ökoturizmus áll.

Persze a repülő és a szálloda hozza majd a szokásos luxust, viszont a természet sokkal közelebb és elérhetőbb lesz, mint egy tipikus tengerparti nyaralás esetében.

Kíváncsi vagy az érintetlen esőerdőkre? Sétálni szeretnél a varázslatosan szép nemzeti parkokban? Vízeséseket, vulkánokat akarsz látni?

Costa Rica csodaszép természeti tájain garantáltan magad mögött tudod majd hagyni a céges ügyeket még akkor is, ha egyébként napi 5-7 órát töltesz konferencia-beszélgetésekkel és tárgyalásokkal.

Amíg Te nyaralsz, hagyd, hogy a problémák maguktól megoldódjanak

A titkárnőd talpraesettebb, mint gondolnád

Előfordulhat, hogy amíg Te nyaralsz, eldurran egy vízvezeték az irodában. Elég valószínű, hogy a titkárnőd vagy az irodavezető képes lesz megoldani a kialakult problémát, hiszen a vízvezetékszerelés is csak egy szakma, amihez ki kell hívni egy jó szakembert, hogy megoldja a problémát.

Tipp:

Mielőtt elutazol, a biztonság kedvéért adj egy listát a titkárnődnek, amin rajta lesznek a legfontosabb kontaktok, hogy adott probléma esetén kit kell kihívni. Így ha például pont akkor lesz csőtörés az irodában, amikor épp nyaralsz, azonnal tudni fogják a kollégák, hogy kinek kell szólni, hogy mihamarabb visszaálljon a rend az irodában.

Ha nagy irodaházban dolgozol, valószínűleg az ingatlan üzemeltetőjét kell majd hívni, de ha egy kis családi háznak a tetejét bérled, akkor nem árt, ha ellátod a titkárnődet az imént említett listával, hogy biztosan ne zavarjon meg senki sem, amikor épp pihennél a családoddal.

A marketing sem áll le, csak azért, mert nyaralni mész

Minden dolgozód tudja, hogy mi a feladata. Nem kell tyúkanyóként félpercenként kérdezgetned, hogy kitettétek a hirdetéseket? Jó a link, ami az akciós termékre mutat? Hogy halad a linképítés? Előrébb került a webshop erre vagy arra a kulcsszóra?

Ne feledd, hogy az online marketingben az a jó, hogy csak egy számítógép és egy erős internetkapcsolat kell hozzá. Ez pedig valószínűleg van az ügynökségnek vagy ha házon belül oldod meg a linképítést és a hirdetések kezelését, akkor a marketing részlegen dolgozó kollégáknak is van.

Nagyon jól tudják, hogy mikor melyik hirdetéseket kell kitenni, illetve azzal is tisztában vannak, hogy milyen kulcsszavakra érdemes elindítani egy linképítési kampányt. Ne agyalj feleslegesen, inkább tanulj meg másokban megbízni, hiszen azért vetted fel a dolgozóidat, hogy ne Neked kelljen mindent csinálnod. Tanuld meg elengedni magad egy kicsit.

Nyaralás alatt se feledkezz meg az internetes biztonságról

Számos IT cég kínál már teljesen korrekt áron elérhető VPN szolgáltatást, amelynek segítségével nemcsak biztonságos lesz a böngészés a neten a külföldi nyaralás során, de olyan tartalmakat is el tudsz érni, amelyeket az adott országokban nem lehet a különféle törvények vagy épp a szolgáltató döntése miatt.

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik VPN szolgáltató lesz számodra a befutó, érdemes lehet megnézned a különféle VPN véleményeket, hiszen így megtudhatod azt, hogy melyik cég VPN szolgáltatása miért lehet kedvező vagy épp nem megfelelő a Te egyedi esetedben.

VPN segítségével elkerülheted azt, hogy illetéktelen internet-szolgáltatók levadásszák az adataidat. Fontos, hogy ezt elintézd még a nyaralás előtt, hogy az utazás során tényleg pihenj, és ne kelljen semmivel sem foglalkoznod, csak azzal, hogy végre feltöltődj egy kicsit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek