Horvátország tele van természettel…

A vadon élő állatoktól a lélegzetelállító nemzeti parkokig

Ha a következő kalandot keresed, ne kutasson tovább! Horvátország a megfelelő hely, ahol a lenyűgöző természet már az érkezés pillanatától ámulatba ejt.

Horvátország strandjainak és szigeteinek szépségéről híres, több mint 6000 kilométer hosszú partszakasszal bír. Azonban ennél sokkal többet is kínál. Egy ország, amelycsordultig van természettel és állatvilággal, beleértve a farkasokat és a delfineket, a nemzeti parkokat és a hegycsúcsokat.

Nyolc nemzeti parkjával és felfedeznivaló növény- és állatvilágával Horvátország a természet szerelmeseinek paradicsoma. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország egyik legszebb látványossága. Ez a Nemzeti Park Magyarországról is könnyen megközelíthető, Budapesttől mindössze öt órás autóútra van. A rengeteg lépcsőzetes patak és vízesés miatt legalább egy napot mindenképp érdemes eltölteni itt, hogy igazán magunkba lehessen szívni a természetet valódiságát.

Forrás: PLITVICE - PHOTO: GORAN SAFAREK / CNTB

 Meglátogatásra érdemes nemzeti parkok közé tartozik a gyönyörű vízeséseket rejtő Krka és a sós vizű tavairól ismert Mljet, valamint a környező zöldellő vidék. Következő horvátországi utazásod során mindenképpen állj meg a Brijuni-szigeteken, Kornatiban, Paklenicában és Észak-Velebitben.

Forrás: KORNATI - PHOTO: ALEKSANDAR GOSPIC / CNTB

 A Gorski Kotar lehetőséget kínál az érintetlen természet megtekintésére azoknak, akik élvezik a hegyvidéki tartózkodást. Itt különféle lehetőségek állnak mindenki rendelkezésére, kezdve a közel 400 kilométernyi kiépített kerékpáros útvonaltól a barlangok felfedezéséig. A túrázás és a természet kedvelőinek érdemes ellátogatniuk Risnjakba, amely Isztria vagy Zágráb felől is könnyen megközelíthető. Egy igazi „játszótér” a kalandok szerelmeseinek, akik még a siklóernyőzést is kipróbálhatják itt. Medvékre, hiúzokra és farkasokra is egyaránt számíthatnak a vadon élő állatok kedvelői.

Forrás: KOPACKI RIT - PHOTO: CNTB

 A Magyarországgal északról határos Szlavónia széles síkságával és mezőgazdasági területeinek bőségével mindenképpen megér egy látogatást. A magas biodiverzitással rendelkező területen olyan parkok találhatók, mint a Kopački Rit, Papuk vagy a Nijemci természet, ahol a Bosut folyó szelíd folyásának nyugalma és a Szpacsva-medence százéves kocsányos tölgyesében átfolyó Szpacsva folyó misztikuma mind-mind megtapasztalható a Szent Katarina turistahajón tett utazás során.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy Horvátország több mint 1200 felfedezésre váró szigetet tartogat! Némelyen betiltották az autókat, ami azt jelenti, hogy tartózkodásod alatt valóban elmerülhetsz a természetben. Az Adria számos vadon élő állatnak is otthont ad, beleértve a palackorrú delfineket, valamint különféle halakat és kagylókat. A természetbe való visszatérés egyik legjobb módja itt a vitorlázás.

A változatos környezet miatt partról partra és egyik hegyről a másikra, módszeresen érdemes felfedezni Horvátországot – a magad módján, mert ez a te életed, a te időd és a te élményed.

Fedezd fel Horvátországot! - a te életed, a te időd és a te élményed..

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek