Ezeket ne hagyd ki, amikor Pécsen jársz!

Megmutatnád ismerőseidnek merre jártál? Ha szeretsz felfedezni, de nem veted meg a jó képeket sem, akkor ezeken a helyeken lőhetsz néhány igazán instabarát pécsi fotót.

Pécsre tervezel látogatni? Nem tudod, hol is kezdd a sok gyönyörű látnivaló megtekintését? Mutatjuk, szerintünk melyek azok a helyek, amiket mindenképpen érdemes felkeresned!

1. Niké-szobor
Közkedvelt kiránduló helyszín, varázslatos kilátás nyílik innen Pécs városára. A belvárosból is jól látható szobor a Mecsek oldalában található, célszerű egy városnéző séta keretében ellátogatni hozzá és gyönyörködni a városban. Naplementekor felejthetetlen élmény!

Forrás: pécsnyitva.hu

2. Pécsi lakatfal
A Pécsi lakatfal egy igazán különleges látványosság, amit érdemes közelebbről is megszemlélni. Magyarországon először Pécs városában jelentek meg a szerelmeseket összekötő lakatok. Az első Pécsi lakatfal a Janus Pannonius utcában található, de 2013-ban már külön erre a célra építettek egy lakatfalat a pécsi Sétatér keleti végén. Manapság nem csak a szerelmesek helyeznek el lakatokat Pécsett, hanem a városba érkező turisták is így állítanak emléket látogatásuknak.

3.Széchenyi tér
A Széchenyi tér Pécs belvárosának nyüzsgő központja, amely a gyönyörű épületek miatt tökéletes fotóhelyszín lehet, ha ide látogatsz. A tér elegáns, mediterrán hangulata nagyszerűen átadja a pécsi életérzést. 


Forrás: Kiss 'Gadget' Zoltán

 

4. Barbakán
A kapuerőd védelmi feladatokat látott el a püspökvár részeként. Mára csak ez az egyetlen barbakán maradt fenn Magyarországon. Pécsett a körbástya mellett látható a várfal egy része és a várárok is. 

5. Székesegyház
A pécsi Szent Péter és Szent Pál-Székesegyház a Pécsi egyházmegye katedrálisa, és a belváros egyik legszebb látványossága. A középkori alapokkal rendelkező épület mai lenyűgöző formáját a 19. század végén nyerte el. A Székesegyház impozáns fotóhelyszín, de érdemes belülről is felfedezni.

Forrás: Kiss `Gadget` Zoltan

 

6. Zsolnay Kulturális Negyed

Igazi ékköve a városnak, ahol megelevenedik a nagy múltú Zsolnay család és a porcelángyár története. Számos fényképezésre érdemes szobor, illetve épület található a negyedben. Továbbá érdekes kiállítások, kézműves boltok és változatos programok várnak rád.

 

Forrás: Kiss `Gadget` Zoltan

 

7. Pécsi Havas Boldogasszony-templom
Közismert nevén a Havihegyi templom Pécs egyik legszebb fekvésű temploma. A Havihegyről gyönyörű kilátás tárul elénk, így itt is érdemes megörökítened a panorámát, illetve a templom bejárata előtt helyezkedik el az Év fája díjat nyert mandulafa, érdemes azt is lencsevégre kapni.

8. Flóra Pihenő
A 19. században épült Flóra-pihenő tökéletes helyszín különleges fényképek készítéséhez. A kilátóhoz egy fából készült hinta is tartozik, amelyről 404 méteres magasságból csodálhatod a gyönyörű panorámát.

9. Nyolc Boldogság Kilátóterasz
A kilátóterasz 2012-ben épült a Pécs belvárosához tartozó Kálvária-dombon, amelyről gyönyörű panoráma tárul elénk. Az elnevezés sem véletlen, ugyanis a kilátó járófelületén olvashatjuk, mi is a nyolc boldogság Pécs városában.

+1    Zsolnay Fényfesztivál
Az ország első és egyetlen fényfesztiválja ősszel újra káprázatos fényalkotásokkal ragyogja be a várost. Szeptember 30. és október 3. között fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre. Itt nem csak fotót, de videót is érdemes készíteni!

Forrás: Kiss 'Gadget' Zoltán

Ha pedig végigcsemegézted a számodra legérdekesebb látnivalókat, érdemes megállni és belekóstolni a mediterrán ételkínálatba is. Hidd el, Pécs gasztronómiája rejteget még meglepetéseket!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek