Ne mondj le a családi élményekről, csak mert itt az ősz! 5 tuti tipp Fehérváron!

Nem fogsz sóvárogni a nyár után, ha végig sétálsz Székesfehérvár belvárosán egy szeptemberi estén. Természet, technológia és kultúra – egy tökéletes city break indul! 

Forrás:Székesfehérvár Tdm

A természet olyan erővel tört be a székesfehérvári Városház térre Máté Bence „Árnyak, fények, játékok” kiállításával , hogy nem is akarsz sehol máshol és máskor lenni. Lényeg, hogy este menj, a hatás hibátlan lesz! Ráadásul a „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménykártya továbbra is jár a szálláshelyeken, mindenképpen érdemes legalább egy éjszakára maradni.

333 négyzetméter, 623 lélegzetelállító természetfotó

Nagyragadozók, hüllők, madarak, rovarok életének egy-egy pillanata látható a grandiózus és lenyűgöző, 623 természetfotóból álló szabadtéri tárlaton, amelyet egyszerűen látni kell! Ha valaki még nem tudná, miért: Máté Bence a legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oszkárjaként számon tartott „Az Év Természetfotósa” díjat. A lélegzetelállító tárlat idén hazánkban csak Székesfehérváron, csak szeptember 26-ig látható!

Forrás: Székesfehérvár Tdm

Kedvencünk, a helikopter: forgószárnyas találkozó a Börgöndi Repülőnapon

Kinek ne izgatnák a fantáziáját a helikopterek, kedvenc akciófilmjeink kötelező szereplői? Szeptember 12-én a Börgöndi Repülőnap színes, látványos repülőkavalkádjának idén éppen ők lesznek a kiemelt vendégei.  Az elmúlt évekhez hasonlóan jönnek forgó- és merev szárnyú légi járművek, mint ahogy itt lesznek az oldtimer gépek is. De az igazi különlegesség a forgószárnyas találkozó lesz. Éppen harminc éve szűnt meg Börgöndön a katonai repülés, ezzel együtt a két Mi–2-es század és egy Kamov-század, és az ország egyetlen ejtőernyőkészítő és -javító műhelye, erre is emlékeznek a Börgöndi Repülőnapon.

Forrás: Székesfehérvár Tdm

Tisztán látszik… minden, ami természetvédelem és környezettudatosság

Környezettudatos fesztiválon láthatjuk tisztán a jövőt és a természet csodáit a Sóstó Természetvédelmi Területen szeptember 25-26-án. A rendezvény főszereplője a Zöld Busz, amely a helyszínen is várja a legújabb technológia kíváncsi szerelmeseit, de naponta több ingyenes körjáraton is utaztatja a látogatókat a városból ki-be. A kétnapos programsorozaton a természeti élményt innovációs megoldásokkal és hagyományos családi programokkal ötvözik. Lesz gyereksziget öko-játékokkal, KRESZ-park, meseösvény, ökotúra és ökolábnyom teszt, elektromos járművek bemutatója és ügyességi pályák, digitális élménypark és ökopiac, egyszóval minden, ami segít tisztán látni és élményt szerezni a környezettudatosság területén.

Forrás:Székesfehérvár Tdm

„Menő Jövő” -  elektromos járművek nem csak a szemnek!

Az utolsó szeptemberi hétvége rendezvényét megfejeli még egy extra program. Szeptember 26-án a Zöld Busz köti össze a Sóstó rendezvényét és Székesfehérvár belvárosát, így lesz teljes az e-járművek bemutatója. A Várkörutat ugyanis ezen a napon elektromos járművek veszik birtokba, ahol egy helyen ismerhetjük meg az elérhető választékot, sőt egyes modellek kipróbálására is lesz lehetőségük a látogatóknak, természetesen csak érvényes jogosítvánnyal! 

Forrás: Székesfehérvár Tdm

Sárkányhajó Fesztivál

A hétvége másik rendezvénye is biztosan környezettudatos lesz, bár nem a technológiai újítás, hanem hagyományos meghajtás viszi majd előre a színes hajókat. Szeptember 25-én már tizenhatodik alkalommal zárul Székesfehérváron a sárkányhajó versenyszezon. A 16. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválnak idén is a Csónakázó-tó ad helyet, amely a város egyik legromantikusabb helyszíne egyben. Sem látványban, sem izgalmakban nem lesz hiány, a dobszó adja az ütemet és garantálja a hangulatot a legvidámabb versenyen, ahol amatőr és profi csapatoknak egyaránt szurkolhatunk.

Ráadás: egy kis kultúra

Székesfehérvár kulturális programokban sosem szűkölködik, de szeptember 18-19-én a Kulturális Örökség Napjai idején még több különleges élményt kínál. Felfedezésre várnak a történeti épületek és belső terek, műemléki értékeket bemutató séták. Ezen a hétvégén olyan helyszínekre is eljuthatunk, amelyek általában el vannak zárva a nyilvánosság elől.

Nem fogsz sóvárogni a nyár után, ha végig sétálsz Székesfehérvár belvárosán egy szeptemberi estén!

A természet olyan erővel tört be a székesfehérvári Városház térre Máté Bence „Árnyak, fények, játékok" kiállításával, hogy nem is akarsz sehol máshol és máskor lenni. Lényeg, hogy este menj, a hatás hibátlan lesz! Ráadásul a „Nyiss Fehérvárra!" kedvezménykártya továbbra is jár a szálláshelyeken, mindenképpen érdemes legalább egy éjszakára maradni.

Máté Bence lélegzetelállító kiállítását idén csak Fehérváron, csak szeptember 26-ig láthatod!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek