Hogyan védekezzünk a káros napsugárzás ellen nyaraláskor

Nyaralás előtt sok dolgot tervezünk, legyen szó a szállásról, étkezésről, a tengerpartra szükséges dolgokról… A napvédelemről azonban gyakran elfeledkezünk, pedig a napsugárzás rendkívüli veszélyeket jelent a bőrünkre.
Összefoglaltuk a legfontosabbakat:

Forrás: Unplash

Ne spóroljunk

Nagy hiba a fényvédőkkel való takarékoskodás. Különösen akkor gyakoroljuk ezt, ha túl drága terméket vettünk. A megbízható védelem érdekében körülbelül egy 200 forintosnyi terméket kell felvinni az arcra, utcára lépés előtt 20 perccel, hogy az összetételben lévő kémiai szűrőknek legyen idejük “bekapcsolni”. 

A https://makeup.hu/brand/39639/ linkre kattintva számos Bioderma napvédő termék érhető el.

Tartsunk egy stift-et a táskánkban

Napjainkban nyilvánvalóan hatalmas szükség van a fényvédőkre. Különös figyelmet igényel az orr, amit kényelmesen megvédhetünk egy ceruza formájú napvédővel.

Keressük a megfelelő betűket

A csomagoláson szereplő betűk nem véletlenül vannak jelen: minden esetben válasszunk széles spektrumú fényvédőket, amelyek UVB- és UVA-védelmet ígérnek. Minden évszak új kozmetikai újdonságokkal kedveskedik nekünk. Például néhány évvel ezelőtt azok a készítmények jelentek meg, amelyeket közvetlenül nedves bőrre kell felvinni, ezen a nyáron sok új, mattító hatásút ismerhettünk meg. 

Forrás: Unplash

Hűsítsük le a testünk időben

Ha úgy érezzük, hogy a hőguta szélén állunk, jusson eszünkbe az üdítő: a jéghideg diétás kóla nagyon jó hűsítő lehet. Megnyugtatjuk az egészséges életmód híveit, nem szükséges meginni. Elég, ha a tarkónkra tesszük addig, amíg az felmelegszik. A nyakunk meghatározza a véráramlás alapját, ezért ezen a területen fontos elsőként a hőmérséklet csökkentése.

Használjunk termálvizet

A folyadék egy része azonnal felszívódik, csökkentve a vér hőmérsékletét a nedves területen. Legjobban a pulzáló részekre irányul: nyak, belső térd, a csukló hátsó része.

Kezeljük helyesen az égési sérüléseket

A bőrnek sürgős segítségre van szüksége napégés során. Először is hűtsük le a területet hideg zuhany alatt vagy nedves hideg borogatással. Kerüljük a jeget, ez csak súlyosbíthatja a bőrkárosodást! Ezután az égési részt regeneráló és gyógyító szerrel kezeljük, ami felgyorsítja a bőr regenerálódásának a folyamatát, illetve helyreállítja a védőréteget. Ne használjunk kenőcsöket vagy porokat, hiszen az égett szövet hőmérséklete sokkal lassabban csökken alattuk. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek