Környezettudatos autózás a hibrid Vitarával

Természetbúvároknak, túrázóknak vagy kalandra vágyó családoknak bátran ajánljuk a hibrid Suzuki Vitarát, amely minden elemével készen áll az újabb felfedezésekre.

 

Forrás: Suzuki

Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak nem egyszerű megfelelni, azonban a Magyar Suzuki Zrt. a teljes személyautó palettáját hibrid meghajtásúvá alakította át azért, hogy az éghajlatváltozás megelőzése és a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében ezentúl környezetbarát autókat tudjon gyártani. A vállalat történetének egyik legsikeresebb modellje, a Suzuki Vitara is már kizárólag környezettudatos technológiával kapható a hazai márkakereskedésekben.

A Vitara népszerűségében nagy szerepet játszik az az üzemanyagtakarékos lágy hibrid rendszer, amely nemcsak az autó CO2 kibocsátását segít csökkenteni, de hozzájárul a városok és a természet tisztább levegőjéhez, az élhetőbb és csendesebb mindennapokhoz. Ha országjáráskor vagy hétvégi túrázás során megpróbálunk minél észrevétlenebbül mozogni - hogy ne verjük fel a természet nyugodt csendjét és rendjét – , akkor miért ne lehetne ez így a városokban is?

A hibrid Vitara ugyan még nem képes tisztán elektromosan közlekedni, de a továbbfejlesztett BoosterJet benzinmotor csendes közlekedést tesz lehetővé, melyet egy meghajtó funkcióval is ellátott integrált indítógenerátor (ISG) és egy 48 voltos lítiumion-akkumulátor, valamint egy 48-12 voltos DC/DC konverter egészít ki. A Suzuki könnyű és kompakt hibrid rendszere ezáltal növeli az autó teljesítményét, csökkentve a fogyasztást, valamint a károsanyag-kibocsátást.

Forrás: Suzuki

A hibrid Suzuki Vitara tervezésekor nemcsak a környezetvédelmi előírásokat tartották szem előtt, hanem az utasok kényelmét és a csomagok praktikus elhelyezését is. Ne tévesszen meg az autó kompakt kialakítása, mivel a Vitara az első üléseken és a hátul utazók számára is tágas teret kínál. A 375 literes csomagtérben minden holmi kényelmesen elfér, ráadásul a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámlák lehajtásával sokféleképpen bővíthető és variálható, amely a még nagyobb csomagoknak is teret biztosít. Ha ez még nem lenne elég, a csomagtérben 12 voltos csatlakozó, valamint a stabil szállításhoz szükséges csomagrögzítő horgok is találhatók.

Forrás: Suzuki

Legyen szó aszfaltról vagy off-road terepről, az AllGrip összkerékhajtási rendszer bármilyen útfelületen remek menetstabilitást biztosít a Vitarának. Négyféle üzemmód érhető el, amelyet a középkonzolon elhelyezett, egyszerűen kezelhető nyomó- és forgókapcsolóval választhat ki a sofőr. Míg az Auto mód az optimális fogyasztásra törekszik, addig a Sport mód élvezetesebb teljesítményt nyújt a kanyarokban, a Snow mód nagyobb tapadást biztosít a havas, poros és csúszós utakon, a Lock mód pedig kiszabadítja az autót a hó, a sár vagy a homok fogságából.

Forrás: Suzuki

Az utakon olyan vezetéstámogató rendszerek vigyáznak Rád és a családra, mint például a sávelhagyás figyelmeztetés, a sávtartó rendszer vagy a forgalmi jelzéseket felismerő kamera. Fontos megemlíteni, hogy ezek mind csak segítik a biztonságos és szabályos közlekedést, de nem helyettesítik a sofőr vezetési tudását és odafigyelését!

Forrás:Suzuki

Ma már nem kell tartanunk a fejlett technológiáktól, hiszen a Suzuki minden autójára érvényes a Hybrid Pro 3+7 év garancia, amely a felmerülő vásárlási kockázatokat szinte a nullára csökkenti. A garancia 3+7 évre, vagy 200.000 kilométerre szól, és magába foglalja a garanciát a motor, a turbó, a sebességváltó vagy a hibrid rendszer elmeinek meghibásodására.

Mindezeket figyelembe véve talán nem meglepő, hogy az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által második alkalommal meghirdetett Év Magyar Autója 2021 verseny első díját és közönségdíját is az esztergomi Suzuki-gyár zászlóshajó modellje, a Suzuki Vitara nyerte el.

Ha nem csak a következő túraútvonaladat, de a hibrid Vitarát is felfedeznéd, kattints ide

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek