Ne utazz Székesfehérvárra csak egyetlen napra!

Nyiss Fehérvárra és maradj éjszakára! Ez a mottója a fehérvári turistacsalogató tavaszi-nyári kampánynak. A szállóvendégeket július végéig ütős kedvezményekkel marasztalja a város. A „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménykártya több mint 20 féle programot, látnivalót, élményt kínál kedvezményesen vagy akár ingyenesen. 

Forrás: nyissfehervarra.hu

Már egyetlen éjszakától járnak a kedvezmények, de a kínálatot elnézve egészen biztos, hogy ennyi nem lesz elég. A kártya a vendégek számára ingyenes. Érdemes már előre regisztrálni a www.nyissfehervarra.hu oldalon, a virtuális kártyát, egyedi QR kódunkat pedig a csatlakozó szállodában érvényesítik. 

Akár az aktív kikapcsolódás tölt fel, esetleg kultúrára éhezel, netán romantikára vágysz, Székesfehérvár tökéletes választás. Varázslatos történelmi belvárosa, az örök szerelem szimbóluma, az Európa-szerte ismert Bory-vár, a Koronás-park, amely a gyerekek megunhatatlan birodalma vagy a Sóstó természetvédelmi terület tanösvényei, mind-mind Rád várnak!

Forrás: nyissfehervarra.hu

A kedvezménykártya ingyenes szolgáltatásai között megtalálod a Tourinform iroda városnéző programjait, de a Nemzeti Emlékhely is szerepel a listán. Kedvezményt kínál még a város szinte valamennyi turisztikai célpontja, de mehetünk fürdőzni, csónakázni, segway-ezni, vagy bowlingozni is. A környék látnivalói közül pedig a Gorsium Régészeti Park és a pákozdi Katonai Emlékpark várja kedvezménnyel a látogatókat. A kampányban résztvevő szálláshelyeket és kedvezményeket a www.nyissfehevarra.hu oldalon találod. 

Érdemes tehát újragondolni a székesfehérvári városlátogatást! Ha korábban egy gyors városnézést terveztél, felejtsd el! Itt az ideje egy elmélyülős, lazulós vagy éppen pörgős, kirándulós hétvégét beiktatni a királyi városban. Íme néhány tuti tipp városon belül és kívül - természetesen „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménnyel: 

Az örök szerelem emlékműve

Nem létezik székesfehérvári látogatás a Bory-vár nélkül. A Guiness rekorder vár a világ legnagyobb építménye, amit egyetlen ember emelt a két kezével. Bizony, az építész-szobrászművész Bory Jenő közel negyven nyáron át építette, ő volt a tervező, az építész, sőt a pallér is, néhány alkalmi segítővel kiegészítve. A vár eszmei középpontjában a szerelem és a család áll, igazi kaland minden szegletének felfedezése.
Forrás: nyissfehervarra.hu

Mesebeli játékbirodalom

A Hetedhét Játékmúzeum mesés kincseket rejt, de ne gondold, hogy csak vitrineket nézegethetsz itt! Lesz bőven játék, feladat, de még óriástársas is! A játékgyűjtemény párját ritkítja, több ezer miniatűr darabból állnak a berendezett babaszobák. Bepillanthatunk a játékgyártás történetébe, az is kiderül, hogy a 18. században kezdetben női fejeket és alakokat mintáztak a babák, csak később váltak gyerekbabákká. 

Forrás: nyissfehervarra.hu

A nyugalom szigete a város ölelésében

Mindössze két és fél kilométert kell megtennünk Székesfehérvár belvárosától, hogy a Sóstó háborítatlan élővilága kizökkentsen az időből. A természetvédelmi terület fele országosan védett, de a többi rész is helyi oltalom alatt áll, ritka és különleges fajok otthona. A szabadon látogatható tanösvényen interaktív táblák kalauzolnak végig, de a Látogatóközpont szakvezetésével még nagyobb élmény lesz a kirándulás. 


Időutazás magasabb hőfokon

A szakértők szerint az egykori római településen a talajszint feletti hőmérséklet mindig magasabb a környező helyeknél. Vajon tudatosan választották a római provincia egyik központjának helyét, egy kis mediterráneumot találva? Erre bizonyosan nem kapunk választ a Gorsium Régészeti Parkban, de az egykori építészetbe és életmódba bepillantást nyerünk a II. század elején épült római kori város maradványai között. Találtak itt lakomatermet, keresztelő bazilikát, medencét, sőt kikötőt is.


 

nyissfehervarra.hu


Hadak-vizek-várak útja, avagy irány a Velencei-tó

Pákozdnál szelfizz a híres Miska huszárral, járd végig a Katonai Emlékpark kiállításait, majd a Velencei-tavon áthajózva a dinnyési Várparkban ismét egy Guinness rekord vár: a legnagyobb, 35 vármakettet bemutató kiállításban sétálhatsz a történelmi Magyarország eredeti tájolással elrendezett várai között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek