Vakációzzunk felszabadultan! Ami nem hiányozhat a bőröndből

Végre itt a nyár, és ha minden jól megy, kiélvezhetjük a vakáció várva-várt perceit. Már csak ezért is fontos, hogy felkészülten vágjunk neki az útnak. Bár csak kevesen gondolnak rá, de a túlélő felszerelésből az útiokmányok, a töltők és fényvédők mellől nem hiányozhat a hasmenés hatékony ellenszere sem.

Forrás:

Kóstolni csak mértékkel! 

A nyaralás egyet jelent a kalanddal, az újdonságok kipróbálásával, a különböző hazai tájegységek vagy éppen távoli tájak kultúráinak, kulináris sokszínűségének megismerésével. Természetes igény tehát, hogy minél több új ízt szeretnénk kipróbálni. Ennek azonban sokszor megvan az ára. A turisták csaknem fele megismerkedik az utazók betegségével, a hasmenéssel. De miért is olyan gyakori ez a jelenség? Nem egyszerűen azért, mert az ismeretlen fogások, egzotikus fűszerek megfekszik a gyomrunkat, bár természetesen ez is közrejátszik, ahogy a megváltozott körülmények (mint az eltérő éghajlat vagy időzóna) is megviselik a szervezetet. De akár egy belföldön eltöltött hétvége alatt is összeszedhetünk egy jó kis gyomorrontás vagy fertőzést. Ezekért pedig általában egy nem megfelelően előkészített vagy kezelt ételt, vagy akár a hiányos higiéniai körülmények felelősek. A jó hír, hogy van választásunk. Válasszuk: 

  • az alaposan megmosott, meghámozott vagy főzött zöldséget és gyümölcsöt
  • a teljesen átsütött, átfőtt húst, halat, tojást
  • a pasztőrözött tejterméket
  • a palackozott vagy forralt innivalót - jégkocka nélkül
  • a „túlzásba vitt” kézmosást és fertőtlenítést 
Forrás:

A kulcsszó az egyensúly 

Amikor egy felelőtlenül elfogyasztott étellel vagy itallal a szervezet számára ismeretlen patogének (káros baktériumok, vírusok, paraziták) kerülnek az emésztőrendszerbe, felborul a bélflóra rendkívül érzékeny egyensúlya, ami az egészséges bélműködésért felel. Heveny hasmenés esetén segítséget jelent a klinikailag bizonyított hatású, vény nélkül kapható Enterol, amely gyermekeknek is adható - 0 éves kortól. A Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgombát tartalmazó készítmény a bélnyálkahártyára tapadva fejti ki tápláló hatását, fokozza egyes emésztőenzimek aktivitását, gátolja bizonyos hasmenést okozó baktériumok működését, és enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Az Enterol igazoltan lerövidíti a hasmenés időtartamát mindamellett óvja a bélnyálkahártyát, tehát azon túl, hogy nem hiányozhat az úti patikából, már a megelőzésben is szerepe lehet. Ezért ha távolabbi úticélt választunk, érdemes időben, pár nappal indulás előtt elkezdeni a szedését, hogy kellőképpen felkészítsük bélflóránkat a kulináris kalandokra. A gyomor- és bélrendszer munkáját megkönnyítendő, hazaérkezés után is folytassuk a kúrát még pár napíg, hogy a vakációból csak a szép emlékek maradjanak meg! 

Bővebben az Enterolról:

https://www.enterolprobiotikum.hu/  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek