Éld át a karácsonyi forgatagot Szegeden

Advent kezdetével Szeged belvárosa is megtelik karácsonyi hangulattal. November 27. napján felkerülnek az ünnepi díszek, a belváros fényárban úszik egészen december 24-ig.

Idén is megrendezik a Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozatot. Ünnepi dallamok szólnak, a levegő megtelik forraltbor és sült gesztenye illatával, karácsonyi hangulat költözik a szívekbe. A járványhelyzet miatt, kisebb változásokkal kell számolnunk. Kötelező a maszkviselés és számos ponton kézfertőtlenítésre kérik a látogatókat. Ezen apró szabályok betartása mellett, egymásra vigyázva, ugyanolyan örömmel élvezhetjük a forgatag varázsát. 

Ünnepi dallamok szólnak, a levegő megtelik forraltbor és sült gesztenye illatával, karácsonyi hangulat költözik a szívekbe.Forrás: Tourinform Szeged


A Dugonics téren kézműves vásár várja az ajándék után kutatókat, a vásár körbejárása közben ünnepi finomságok adnak erőt és melegítenek fel mindenkit. Előző évekhez hasonlóan, a 6 méteres világító csodaszarvas ismét elfoglalja ünnepi helyét a szökőkút tetején, és nagy szeretettel várja a fotók szorgos készítőit. Szeged hatalmas adventi koszorúja idén az egyetem épülete elé költözik. A tervek szerint, az Árpád téren hatalmas karácsonyfában gyönyörködhetünk majd.

Az ajándékvásáron, árusok sokaságától válogathatunk meglepetéseket szeretteink számára.Forrás: Tourinform Szeged


A Széchényi tér változatlan formában ad otthont az ünnepi készülődésnek. Az ajándékvásáron, árusok sokaságától válogathatunk meglepetéseket szeretteink számára. Nézelődés közben, a Gasztroudvarból áradó illatok vonzására, finomabbnál finomabb ételeket és italokat kóstolhatunk meg. Mindeközben, a szabadtéri építőkockák a legkisebbeket is ünnepi hangulatba hozzák. A karácsonyi forgatagot és a fényekben úszó belvárost, 40 méter magasról is megcsodálhatjuk, a Széchényi téri óriáskerékről.

A karácsonyi forgatagot és a fényekben úszó belvárost, 40 méter magasról is megcsodálhatjuk, a Széchényi téri óriáskerékről.Forrás: Travelo


Karácsony közeledtét hirdetve, a Klauzál téren sorra nyílnak az adventi ablakok. Az ide érkezők izgalmas programokat tekinthetnek meg, az NKM- Rotary Advent jótékonysági programsorozat keretein belül. Ugyan a Dóm tér idén nem telik meg árusok bódéival, egy forralt bor vagy meleg tea társaságában mégis érdemes elsétálni a térre, hiszen a Fogadalmi templom önmagában is varázslatos, ünnepi hangulatot áraszt.
Adventi sétáink során együtt is bejárjuk a karácsonyi hangulatban úszó várost, november 28-án, valamint december 2-án és 12-én. Szeged ünnepi ruhába öltöztetett terein haladunk keresztül, mindeközben csodásan kivilágított palotáiról hallhatunk érdekességeket.

Nézelődés közben, a Gasztroudvarból áradó illatok vonzására, finomabbnál finomabb ételeket és italokat kóstolhatunk meg.Forrás: Tourinform Szeged


A Szegedi Dóm Látogatóközpont, „Nem lehet csoda nélkül élni" címmel, Betlehem-készítő pályázatot hirdet. Ipar- és népművészek mellett, lelkes amatőrök jelentkezését is várják, hogy bemutassák, miként képzelik el az igazi karácsonyi csodát. Az alkotások november 26-tól a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek.

Adventi sétáink során együtt is bejárjuk a karácsonyi hangulatban úszó várost.Forrás: Tourinform Szeged


Az IH Rendezvényközpont számos eseménnyel lát el bennünket december folyamán. Komoly beszélgetések fültanúi lehetünk Kozma-Vízkeleti Dániel és Dr. Gyarmathy Éva különálló előadásán. Varázslattal telik meg a színpad, Németh Gábor bűvészműsora által. A legkisebbek örömére, érkezik a Kicsi Gesztenye Klub, akik bemutatják legújabb barátjukat, a bájos Fogtündért. December folyamán olyan neves előadók zenés estjein és koncertjein vehetünk részt, mint ByeAlex és a Slepp, Kowalsky meg a Vega, Vikidál Gyula, Berecz András vagy a Molnár Dixiland Band.
A Szent-Györgyi Albert Agóra színpadát, Szives Márton és Samodai Bence - a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának tanulói - töltik meg zenével. November 29-én, a Petőfi-telepi Művelődési Ház, Adventi koncertre várja az érdeklődőket. A Szeged-Felsővárosi Minorita Templomban orgonaszó csendül fel december 6-án, az I. Nemzetközi Felsővárosi Orgonafesztivál alkalmából.

November 29-én, a Petőfi-telepi Művelődési Ház, Adventi koncertre várja az érdeklődőket.Forrás: Tourinform Szeged


A Szegedi Nemzeti Színház is nagy szeretettel várja közönségét az adventi időszakban. A Szöktetés a szerájból című operaelőadás megmutatja az igaz, hűségen alapuló szerelem hatalmát. Az Illatszertár, László Miklós kellemes vígjátéka, idén is igazi karácsonyi hangulatot teremt a közönség szívében.
További információk: Tourinform Szeged; Széchenyi tér 12.; Tel.: 62/488-690; www.szegedtourism.hu

 

További információk: Tourinform Szeged; Széchenyi tér 12.; Tel.: 62/488-690; www.szegedtourism.huForrás: Tourinform Szeged

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek