A szerb síparadicsom, Kopaonik

Nagyon jó olyan országban élni, ahol évente meglátogathatunk egy-egy új szomszédos államot, ahol számtalan sípálya és felfedezetlen téli sport lehetőség vár bennünket, magyarokat. Ezen felfedezetlen tájak egyike a szinte végig autópályán megközelíthető, szerb síparadicsom, Kopaonik.

Ha nem sietünk, akkor a határt átlépve szerintem senki ne hagyja ki a kis ékszerdoboz, magyar szecesszióban gazdag Szabadka város megtekintését, ahol akár magyar nyelvű profi, helyi idegenvezetőkkel betekinthetünk a híres városháza dísztermébe vagy a kontinens harmadik legnagyobb, egyedülálló, szecessziós zsinagógájába. Viszont ha sietünk, akkor Belgrád egyik kávézóját azért ne hagyjuk ki, mert erre a helyiek is (joggal) büszkék és a kultúra része, hogy napi szinten be kell térni egy-egy ilyen hangulatos, vendégszerető helyre. 

A szerb síparadicsom, KopaonikForrás: National Tourism Organisation of Serbia

Akik viszont nyílegyenesen levezetnek Kopaonikig és még aznap ki szeretnék próbálni a közel 52 kilóméternyi sípályát, azok ezt is megtehetik és nem fogják sajnálni a pénzt a fél napig használt síbérletre sem, hiszen ennek ára messze elmarad az Európában megszokottaktól.

52 kilóméternyi sípályaForrás: National Tourism Organisation of Serbia

Már az első este fáradtan, a bőség zavara mellett válogathatunk a helyi kisvendéglők és a hangos zenétől zajos, igazi, füstös kocsmák közül, ahol sokszor hajnalig tart a buli.

Helyi kisvendéglőkben és füstös kocsmákban pihenhetünk meg a síelést követőenForrás: National Tourism Organisation of Serbia

Másnap vár az igazi meglepetés, amikor kiderül, hogy van olyan felvonó is, ami fűtött és Wi-Fi szolgáltatás is működik rajta. Ha sikerül helyet foglalni a wellness pályaszállodák egyikében, akkor biztos, hogy az egyedi, kellemes pihenés sem marad el ezen a napsütötte és szinte minden szezonban márciusig is hógazdag hegyen.

Itt a síszezon legtöbbször márciusig hófödte hegycsúcsokat ígérForrás: National Tourism Organisation of Serbia

Fedezze fel Szerbiát: https://www.szerbiamagyarul.com/
Még többet Szerbiáról: http://seeserbia.rs/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek