Ökoturisztikai Látogatóközpont Lábatlanon

"És Te, mit tehetsz?" - Ez a központi gondolata a hamarosan Lábatlanon megnyíló Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontnak, ahol arra kapunk választ, milyen apró lépésekkel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

A klímatudatosság és a környezetvédelem napjainkban a legaktuálisabb figyelemfelkeltő szavak, az ember óhatatlanul is felkapja a fejét, ha ezeket látja. A 2020. tavaszán Lábatlanon megnyíló Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont azonban nem elégszik meg azzal, hogy ezeket a hívószavakat a zászlajára tűzte, ők valóban elkötelezett hívei a fenntartható fejlődésnek. 

A 2020. tavaszán Lábatlanon megnyíló Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont látványterveForrás: Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont

Azt vallják, a szemléletformálást már kicsi korban el kell kezdeni, ezért terveik szerint iskolás csoportoknak tartanak majd előadást a felújított, minden igényt kielégítő régi Postakocsi Fogadó épületében. Az érdekes és izgalmas, szakemberek által tartott foglalkozásokon a kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek Lábatlan és környéke természeti értékeivel, a település életét régóta meghatározó Dunával, Gerecse Gerivel, az őshonos krokodillal és teszik mindezt játékos, könnyen megemészthető formában.

A tervek szerint iskolás csoportoknak tartanak majd előadást a felújított, minden igényt kielégítő régi Postakocsi Fogadó épületébenForrás: Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont

Készíthetünk tesztet, amelyből megtudhatjuk, mekkora az ökológiai lábnyomunk és a kiállítást végigjárva megoldást is kapunk, hogyan tudjuk ezt csökkenteni.
Hiszen úgy gondolják, a fő feladatuk a szemléletformálás, a gondolatébresztés, olyan apró tippek és trükkök megosztása, amelyek könnyedén beépíthetőek a mindennapi életbe és egyaránt alkalmazhatják felnőttek és gyerekek.

Ha szeretnéd megtudni, te mit tehetsz a környezetedért, a Föld klímájának védelméért, látogass el a 2020-ban Lábatlanra, a Dunamente Ökoturisztikai LátogatóközpontbaForrás: Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont

Ha szeretnéd megtudni, te mit tehetsz a környezetedért, a Föld klímájának védelméért, látogass el a 2020-ban Lábatlanra, a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontba, és választ találsz a kérdéseidre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek