Nyáron nyit Közép-Európa egyik leginnovatívabb strandja

A strand szó nem is igazán fejezi ki azt a 21. századi vizes élményparkot, amely Debrecenben a régi strandfürdő helyén épül.

Az átalakítás egyik koncepciója az volt, hogy nemcsak modern élményelemekre, medencékre, gépészeti és építészeti megoldásokra van szükség, hanem olyan egyedi attrakcióra, amely kiemeli a nagyerdeit a többi fürdő közül. A többgenerációs nyitott, ultramodern fürdőkomplexum tervezésekor nem fukarkodtak a különleges attrakciókkal és élményelemekkel, melyek európai színvonalúra emelik majd az új Aquaticum Strandot Debrecenben. A korszerű vízi-park különleges formavilága ikonikus jelképe lesz a dinamikusan fejlődő városnak.

Egyedi attrakciók és építészeti megoldásokForrás: Aquaticum Debrecen

Felsorolni is nehéz a most épülő lélegzetelállító újdonságokat, az izgalmas parkerdei vizes elemeket. Nem mindennapi élményt fog nyújtani az a 15 különböző funkciójú medence, amely az egészen kicsi gyermekektől kezdve az idősebb korosztályig, mindenki igényének megfelelően alakítanak ki, az aktívabb, sportosabb fürdőzési lehetőségtől, a rekreációs funkciókon, modern impulzusokon át a nyugodt pihenésig, relaxációig. A kivitelezést követően vízfelülete meghaladja majd az 5700 m²-t, amely két és félszeres növekedés a régihez képest.

A 15 különböző funkciójú medence nem mindennapi élményt fog nyújtaniForrás: Aquaticum Debrecen

Pazar és látványos

Az új strandfürdő izgalmas elemekkel várja a strandolókatForrás: Aquaticum Debrecen

Az új strandfürdő jelképe a 12 méter magas, háromszintes, minden irányból könnyen megközelíthető és átjárható központi épület lesz. A felszín alatt öltözőket és szociális helyiségeket helyeznek el. A medenceszinten gyógy- és relaxációs medencék, sportvilág (50 és 33 méteres úszósávval), kalandmedence négyféle csúszdával, mászófal és kötélhimba, ugrómedence kap helyet. Nagyon izgalmas elem lesz, hogy az épület felső részén a napozó teraszok és vízi bár mellett az egyik medence alját üvegből fogják kialakítani. Így az itt fürdőzők nézegethetik, hogy az alattuk lévő 4 méteres medencébe hogyan ugrálnak a strandolók, alulról pedig a fent lubickolókat lehet majd látni. A gyerekeknek is rengeteg izgalmas élményben lehet majd részük közel 2 ezer négyzetméteren. Jópofa szigetekkel, csobogó vizekkel, csúszdákkal, vízágyúkkal tarkított lagúnák fogadják 40 és 80 cm-es vízmélységben a csöppségeket. A kicsit nagyobbaknak a „gyermekvilág" egyik legérdekesebb látványossága a léghajódokkoló és a hullámmedence lesz, a szabadtéri színpadon pedig szórakoztató programok színesítik a napjukat. A lassú folyóban, azaz az 1,2 méter mély sodrómedencében fürdőzők pedig úgy érezhetik majd magukat, mintha valóban folyóvízben úsznának. Mindezek mellett varázssétány, zöld növényfalak, halkan csordogáló vízesés, vízfátyol teszi izgalmas élményközponttá az új strandot. A Pallagi út felőli sétányon éttermeknek, cukrászdának, fagyizónak, lángososnak, kisebb boltoknak alakítanak ki üzletfelületet. A Nagyerdei korzó szolgáltatásai nemcsak a fürdő vendégei számára lesznek elérhetőek, hanem kívülről, az utcáról is betérhetnek majd a látogatók.

A gyerekeket jópofa szigetekkel, csúszdákkal és szórakoztató programokkal is várják!Forrás: Aquaticum Debrecen

Ütemes kivitelezés

Nagy hangsúlyt fektettek a természettel való aktív kapcsolatraForrás: Aquaticum Debrecen

Akik naponta járnak a környéken, az egyre többet sejtető fejleményekből láthatják, hogy gőzerővel halad a munka. A tervezők figyeltek arra is, hogy a modern strand illeszkedjen a környék fejlesztési elképzeléseihez, és nagy hangsúlyt fektettek a természettel való aktív kapcsolatra, a zöld felületek megtartására és a természetvédelemre is, hiszen a terület Natura 2000-es besorolású. Ezzel a nagy volumenű fejlesztéssel teljes körűvé válik az Aquaticum Debrecen szolgáltatása, és ezáltal a város aktív turizmusa is tovább növekedhet. Nagy várakozás övezi ezt a beruházást, hiszen 2020 nyarától az ország és Közép-Európa egyik legkülönlegesebb és leglátványosabb strandfürdőjével lesz gazdagabb Debrecen.

További információk: https://www.aquaticum.hu/hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek