Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek

Szeged, a napfény városa november 29-én felölti ünnepi fényeit, melyekben egészen december 24. napjáig gyönyörködhetünk. Miután kigyúlnak a fények egy mesebeli csodaország tárul a szemünk elé.

A Karácsonyi Ünnepi Heteknek idén is a Széchenyi, a Klauzál, a Dóm és a Dugonics terek adnak otthont. Minden nap különféle programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, kikapcsolódási lehetőséget és közös hangolódást biztosítva a közelgő ünnepekre. A tavalyi újdonság, a hatalmas érdeklődésnek örvendő 144 férőhelyes gigantikus óriáskerék idén is érkezik a Széchenyi térre, ahonnan mesés rálátás nyílik majd az ünnepi forgatagra, a Dóm téren pedig egy közel félezer négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya kerül kialakításra. 

Szeged, a napfény városa november 29-én felölti ünnepi fényeitForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

A Dóm téren találhatjuk majd meg a kézműves adventi kirakodóvásárt, és a Fogadalmi templom előtt kap ismét helyet a város óriási adventi koszorúja, melyen a gyertyákat vasárnaponként közösen gyújtják meg a város lakói. Idén is lesz Mesés Kastély, ahol kiállítással, mesevetítésekkel és gyermek foglalkozásokkal várják a legkisebbeket. És idén is elveszhetünk a Dóm téren Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusában. A Széchenyi tér ismét megtelik a jól ismert faházikókkal, melyek forralt borral, különböző ital- és kulináris különlegességekkel várják a látogatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan, hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk. Ha nincs még ajándékötletünk szeretteinknek, inspirálódhatunk a kézműves portékák között. A Dugonics térre pedig érkezik a hat méteres világító csodaszarvas, hogy jól megszokott helyén várja a selfie-zni vágyókat.

Szeged város óriási adventi koszorújaForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

A november 30-i, december 7-i és 14-i Adventi séták alkalmával felfedezhetjük Szeged csodásan kivilágított palotáit, miközben az ünnepi lámpafüzérek és díszek alatt sétálva magunkba szívhatjuk a sült gesztenye és a forralt bor illatát. A séta végén Magyarország legszebb terén, a Dóm téri kavalkádba csöppenünk bele.

Magunkba szívhatjuk a sült gesztenye és a forralt bor illatátForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

December első három vasárnapján igazán izgalmas produkció érkezik Szegedre Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter előadásában. A Padlás című félig mese-félig musical a világ legizgalmasabb, legtitokzatosabb helyét varázsolja a nézők szeme elé: ahol a nagypapa hintalovacskája, a nagymama féltve őrzött gramofonja jól megfér a műholdakkal és más legkorszerűbb technikai kütyükkel. Ide vonul el Rádi a robotjával és más gyanús eszközével együtt, hogy nyugodtan dolgozhasson.

Izgalmas produkciók és mesés-zenés karácsonyi műsorokkal színesítik az ünnepeketForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

December 7-én a legkisebbek örömére érkezik a Kicsi Gesztenye Klub az IH Rendezvényközpont színpadára mesés-zenés karácsonyi műsorával. Az ünnepi hangulat közepette felcsendül a máskor nem hallható Fehér Karácsony című daluk is, ezenkívül pedig még a Télapó is tiszteletét teszi az eseményen.

Ünnepi lámpafüzérek és díszek alatti sétaForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

December 21-én érkeznek a legnagyobb retro slágerek a Városi Sportcsarnokba A Nagy Szegedi Retro Fesztivál keretén belül. A kiváló hangulatról többek között a Neoton Família, a TNT, Zoltán Erika, a Desperado, Korda György és Balázs Klári fognak gondoskodni. Az év vége felé közeledve koncertekből sem lesz hiány. December 14-én a Tankcsapda, 30-án pedig a Rebulic és a Hooligans lép fel szintén a Városi Sportcsarnok színpadán.

Koncertekből sem lesz hiányForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

December 17-én és 18-án a Hamupipőke balettelőadást tekinthetik meg az érdeklődők a Szegedi Nemzeti Színházban, az adventi időszak méltó megkoronázásaként pedig a Diótörő című balettre válthatnak jegyet december 21-én és 22-én.

Információ: Tourinform Szeged, Széchenyi tér 12. tel.: 62/488-690 www.szegedtourism.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek