Fehérvári advent – tele varázslattal!

A legszebb hazai adventi vásárok közé is beválogatott forralt bor és és kürtőskalács illatú forgatag Székesfehérváron meghitt pillanatokkal, csodás fényjátékokkal, mesébe illő látvánnyal varázsol el!

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közelebb van, mint a legtöbb neves adventi vásár, így több idő marad az élményekre. Mert abban aztán nem lesz hiány a mesevilággá változó ünnepi forgatagban! Lássuk csak...

Városháznyi kalendárium, óriáskerék és fény-játékok 

Mesevilággá változó ünnepi forgatagForrás: Molnar Artur/Art

Ki hitte volna, hogy Fehérváron a Városháza épületén éppen annyi ablak van, amennyiből kitelik az adventi kalendárium minden napja? Esténként a hivatal mesebeli kincsesházzá változik, ahol aztán advent minden estéjén kinyílik egy újabb ablak. Az ablak mögött egy szép vers, mese, vagy egy fülbemászó dal rejtőzik, mellyel a helyi színészek és fiatal tehetségek ajándékozzák meg az arra sétálókat. Mondhatjuk, Székesfehérvár az adventi fények városa! A gyönyörű fényfestett épületek mellett itt-ott vidám karácsonyi animációba csöppenhetünk, sőt, a város két hangulatos terén mi magunk is játszhatunk a fényekkel, de végig suhanhatunk a gyönyörű belvároson a fényvonattá vált városnéző kisvonattal is... és mikor azt hittük, már minden csodáját kiélveztük a mesés belvárosnak, vár minket az idei év újdonsága, a Zichy-ligetben felállított óriáskerék, hogy a magasba emelkedve is megcsodáljuk a várost! Mindehhez persze végig kell sétálni a mesés belvároson, de nem fogjuk megbánni!

Szelfire fel! Örökítsd meg kedvenc pillanataidat! 

Az adventi szelfipontForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A mesebeli vásári forgatagban szinte méterenként találunk egy helyet, amely szelfiért kiált. A Hotel Magyar Királynál adventi szelfipontnál örökíthetjük meg kirándulásunk emlékét, de nem lehet ellenállni a művészi gonddal berendezett kis kuckóknak sem – néhány kattintás, és máris kész a karácsonyi album. És itt van még a kisvasút is! Mintha egy karácsonyi képeskönyvből bújt volna elő az óriási fa alatt körbe-körbe robogó, ünnepi díszbe öltöztetett mozdony. Miközben a kicsik ámuldoznak, titkon a felnőttek is ábrándozhatnak az elmúlt karácsonyokról...

Varázslatos Koriliget, adventi alkotóműhelyek, meghitt találkozások 

Varázslatos koriliget a romantikus Zichy-ligetbenForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Az óriáskerék fényei alatt a romantikus Zichy-liget télire Koriligetté változik, ahol a fényben fürdő fák és igazi téli mesevilágba illő dekorációk között csúszkálhatunk. És hogy mi minden vár még? Adventi kuckó, ajándékkészítő műhelyek és mézeskalács város... De nincsen adventi vásár gyertyagyújtás, lélekmelegítő dallamok, Betlehem és míves ajándékok nélkül. Fehérváron sincs ez másképp! A városi színpadon vasárnaponként lobban fel a soron következő adventi gyertya lángja. Az adventi készülődés legszebb pillanatai közé tartozik a közös várakozás a fények kigyúlására, a találkozások, baráti beszélgetések egy bögre finom, gőzölgő ital mellett. Hétvégén neves előadók gondoskodnak a hangulatról: többek között Nyári Alízt és Editet, Wolf Katit, Gájer Bálintot, a Szőke Nikoletta Quartetet, Vörös Janka Duóját, a Vox Mirabilist és az Alba Regia Vegyeskart hallhatjuk.

Míves ajándékok, jótékonysági vásár 

A jótékonysági vásárban ajándékot vásárlók nemcsak szép tárgyakkal lesznek gazdagabbak, de segítenek másoknak is szebbé tenni az ünnepetForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A Fő utca fényekkel teli forgatagából a Püspöki palota kapuján belépve meghitt hangulatba csöppenünk. Szombatonként gyertyagyújtásra, elcsendesedésre hívják ide a város lakóit és az érkező vendégeket. A Betlehem és az ünnepváró műsor mellett a palota mesésen díszített kertje is része az adventi varázsnak, ami itt vár ránk. A fák között megbúvó házikókba kézművesek hozzák el egyedi munkáikat, ízletes finomságokat is kínálnak a nézelődőknek. A jótékonysági vásárban ajándékot vásárlók nemcsak szép tárgyakkal lesznek gazdagabbak, de segítenek másoknak is szebbé tenni az ünnepet.

Fehérvári advent – tele varázslattal!
További információ: https://turizmus.szekesfehervar.hu/szekesfehervari-advent-2019

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek