Advent Győrben: meghitt hangulat a belvárosban

Decemberben ismét ünnepi fénybe öltözik a város. Közép-Európa egyik legszebb karácsonyi vására, az Advent Győrben három belvárosi helyszínen varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja az érdeklődőket.

November 29-én, péntek öt órától gyúlnak a győri belváros ünnepi fényei, ezzel kezdetét veszi az Advent Győrben programsorozat, Közép-Európa egyik legszebb karácsonyi vására, amely mára az ország egyik legkedveltebb téli úti célja lett.  

Győrben november legvégétől egészen karácsonyig elevenedik meg Advent, hiszen különleges helyszíneken, ünnepi fényárban hangolódhatunk a karácsonyi időszakra.Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Győrben november legvégétől egészen karácsonyig elevenedik meg Advent, hiszen különleges helyszíneken, ünnepi fényárban hangolódhatunk a karácsonyi időszakra. A barokk belváros sétálóutcája, a Baross út a gasztronómia szerelmeseit várja a ma már klasszikussá vált forralt borral és téli finomságokkal. A belvárosi kereskedők hosszabbított nyitvatartással, az adventi hétvégéken is várják a vásárlókat. A meghitt hangulatú Széchenyi téren kézműves vásári forgatag és látványos fényfestés várja az érdeklődőket. A rászorulókra is gondolnak, a Jótékonysági Faházban egy-egy bögre teáért cserébe intézményeket, alapítványokat tudunk támogatni. A téren számos koncert kap helyet, fellép többek között Éliás Gyula Jr., Vásáry André, a Malek Andi Soulistic, a FiveLive Acapella. A Dunakapu téren a szórakozásé a főszerep, várja látogatóit a Győr Óriáskerék, amelyről madártávlatból lehet megcsodálni a belvárosi fényeket, és az ünnepi forgatagot, de szép rálátás nyílik a folyókra, a Radó-szigetre egyaránt. Idén is visszatér a korcsolyapálya, ahol nem csak a rendszeres mesejáték bemutatókat lehet megtekinteni, de a téli sport szerelmesei is jégre léphetnek. Ha esetleg valaki ott kapna kedvet a korcsolyázáshoz, a pálya mellett bérlési lehetőség is biztosított. Szinte minden városi intézmény bekapcsolódik az időszakos rendezvénysorozatba, zenei és egyéb különleges kulturális programokkal várva az érdeklődőket. Győrben gondoskodunk róla, hogy a gyermekek számára is megteremtsük a készülődés varázslatos hangulatát: újra szállítja gyerkőc utasait a kisvasút, és körhintán ülve hallgathatják az Aranykapu Zenekar, a Kalimpa Színház és Zenekar, valamint Kovácsovics Fruzsina koncertjét.

Közép-Európa egyik legszebb karácsonyi vásáraForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az adventi időszakot követően sem ürül ki a győri belváros, az óév búcsúztatására, és az újév köszöntésére készülnek a város lakói. A Szilveszteri Városi Vigasságok során zenei programokkal, szabadtéri szórakozással, tűzijátékkal várják az érdeklődőket az év utolsó napján. A részletes programokat a http://hellogyor.hu/ weboldalon, valami Győr Város Hivatalos Facebook oldalán lehet megtekinteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek