Wellnessüdülés Burgenlandban

Hagyja háta mögött a hétköznapokat és töltődjön fel új energiával! Burgenland őszi wellnessajánlatai ideális feltételeket kínálnak mindehhez. Ausztria legnaposabb szegletében négy termálfürdő is várja a vendégeket, amelyek mindegyike lenyűgöző fürdőrészleggel, hangulatos szaunaoázissal, különféle masszázsokkal, valamint egészségmegőrző és szépségápoló ajánlatok egész sorával csábít felüdülésre. Emellett a tartomány őszi kínálatából a különleges kulináris élmények sem hiányozhatnak.

A Frauenkirchenben található St. Martins termálfürdő és lodge Európa egyik leglátványosabb természeti környezetében, a Fertő–Fertőzug Nemzeti Park szélén található, amelyet szakavatott parkőrök segítségével fedezhetnek fel az érdeklődők. A kirándulás után mi sem esik jobban, mint az ellazulás a termálfürdőben, amely beltéri és szabadtéri medencékkel, különleges fürdő- és szaunakínálattal, valamint csodás kilátást nyújtó pihenőhelyiségekkel várja a felüdülni vágyókat.

A St. Martins termálfürdő és lodge csodás környezetben, a Fertő–Fertőzug Nemzeti Park szélén találhatóForrás: St. Martins Therme & Lodge

A Sonnentherme Lutzmannsburg Ausztria nagybetűs családi termálfürdőjének számít. A Baby World egyedülálló ajánlattal várja a babákat és a kisgyermekeket, valamint a szüleiket: a kínálat a pelenkázószobától a babaszaunáig terjed. A nagyobb gyermekekre többek között olyan szenzációs vízi csúszdák várnak, mint a 270 méter hosszú Monster Ride. Egy VR szemüvegnek köszönhetően már mágikus világokba is alámerülhetnek a vendégek, korallzátonyok és hajóroncsok között, valamint teknősökkel és gigantikus bálnákkal úszkálhatnak vagy csúszdázás közben asztronautaként fedezhetnek fel varázslatos galaxisokat.

Ausztria nagybetűs családi termálfürdője, a Sonnentherme LutzmannsburgForrás: ANDI.BRUCKNER/Andi.Bruckner

A Bad Tatzmansdorfban található AVITA termálfürdő vízi élményvilága 2000 négyzetméteren terül el. A vendégek összesen 15 medence és 24 szauna közül választhatnak. Az Édenkert szaunaoázis különleges tavi és bányaszaunájával a wellness egy teljesen új dimenzióját nyitja meg a pihenni vágyók előtt. Az Uhudler szaunában minden e körül a dél-burgenlandi specialitás körül forog. Ausztria első hószaunája pedig élményteli lehűlést tesz lehetővé a szaunázást követően. Women only mottóval várja a hölgyeket az AVITA Lady's SPA, ahol négy szauna és hangulatos pihenők gondoskodnak a zavartalan kikapcsolódásról.

Ausztria első hószaunája, az AVITA termálfürdőbenForrás: Roland Unger/Roland Unger

Szabadtéri medence vízeséssel és termálmedence vadvízi csatornával: az a Reiters Stegersbach termálfürdőben található 14 különböző vízhőmérsékletű és mélységű medence összesen 1500 négyzetméternyi vízfelületet kínál a szórakozáshoz és a kikapcsolódáshoz. A kínálatot masszázsfúvókák, pezsgőfürdő és négy csúszda, valamint egy tágas termál- és szaunarészleg teszi teljessé. Ez utóbbi összesen 2200 négyzetméteren terül el, ahol minden megtalálható, amire a szaunázás kedvelői vágynak: gőzfürdők, tematikus szaunák, élményzuhanyzók és jégkutak, valamint hangulatos pihenőhelyiségek gondoskodnak a tökéletes ellazulásról.

Szabadtéri medence vízeséssel és termálmedence vadvízi csatornával: ez a Reiters Stegersbach termálfürdőForrás: MAXUM/Reiters Reserve

A pannon termálfürdőkínálatot majdnem egy tucat olyan szálloda teszi teljessé, amelyek saját fürdővel rendelkeznek vagy fedett átjáróval kapcsolódnak egy termálfürdőhöz.

auszeit.burgenland.info

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek