Nyaralj angolul!

Az angol egyre inkább létszükségletünkké válik, mivel szinte mindenütt találkozhatunk vele; az útjelző tábláktól az étlapokig, az internetes szörföléstől a világ különböző pontjain élő emberekkel való kommunikációig. De melyik helyszínt válasszuk a nyelvtanuláshoz? Miért éppen Máltát?

Málta egyike a kevés valóban kétnyelvű országoknak. A máltai nyelv egy sémi eredetű, latin betűkkel írt nyelv, számos olasz, francia és angol jövevényszóval és ugyanúgy az EU hivatalos nyelve, mint a magyar. Az ország második anyanyelve az angol. A szigetek az angol örökséget egy sorsfordulatnak és 160 évnyi történelemnek köszönhetik. Málta alkalmazkodott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában elfogadott magas szintű elvárásokhoz, s ezáltal a sziget az angoltanulás egyik legelőnyösebb és legelterjedtebb helyszíne.

Forrás: Malta Tourism Authority

A máltai angol nyelviskolák szövetsége, a FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) a garancia a minőségi nyelvoktatásra. A szigeteken működő több mint 40 iskolából mintegy 20 tagja a szövetségnek. Az amúgy is magas követelményrendszerhez képest, ami egy nyelviskola működéséhez szükséges, a FELTOM tagoknak még magasabb színvonalat kell garantálniuk.

Forrás: Malta Tourism Authority

A LINK School of English jó példája a magas színvonalú angol oktatásra specializálódott iskoláknak. A kiváló minősítésű nyelviskolában több mint 25 éve a legjobb nyelvtanárok, heti 15/20 órában oktatnak angolt 8 éves korcsoporttól akár 50+ korosztály számára. Kezdőtől a nyelvvizsga előkészítőn át, a szaknyelvekig, egyéni, mini és kiscsoportos oktatásra is van lehetőség.

Mint a legtöbb máltai nyelviskolában, úgy itt is a tanárok többsége lelkesen integrálja Málta kultúráját az óráiba, és minden héten külön időt szánnak arra, hogy bemutassák Málta történelmét, jellegzetességet, tájait és lakosait. Így a diákok kirándulások és délutáni programok keretében megismerhetik Málta nevezetességeit, felfedezhetik a változatos sportlehetőségeket és aktív környezetben gyakorolhatják a tantermekben elsajátított ismereteket.

Forrás: Malta Tourism Authority

Málta kitűnő klímája csak fokozza vonzerejét, az évi legalább 300 napsütéses nap szinte garantálja, a szabadtéri szabadidős programok sikerét és a kristálytiszta tenger mellett senki nem maradhat szárazon.

Egy máltai angol nyelvtanfolyam alatt egyszerre kétféle nyaralásban lesz része: nyelvtanulás és mediterrán élmény. Itt megtapasztalhatja a szívélyes, déli vendégszeretet, ami tökéletesen keveredik az angolszász hagyományokkal és együtt teremtik meg a szigetek egyedülálló báját.

Mindez Budapestről és Debrecenből mindössze kétórányi repülőútra, köszönhetően a Wizz Air és a Ryanair közvetlen járatainak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek