Egernek az őszi arca is ellenállhatatlan

Az ősz beköszöntével sem kérdés, hogy mi lesz a család hétvégi programja! Irány a kedvenc városunk: Eger. Lazító török masszázs, kiváló éttermek és finom borok várnak Budapesttől egyórányi autóútra.

Eger mindig jó választás kirándulásra, legyen szó verőfényes nyári napsütésről, színpompás őszi hétvégéről, vagy éppen advent időszakáról.

Eger minden évszakban jó választás!Forrás: Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.

 A város lenyűgöző épített öröksége és gazdag kulturális kínálata sokakat elvarázsol, kiváltképp, hogy az élvezetekre is kiemelt figyelmet fordíthatunk: Eger bor-gasztronómiai kínálata Európa-szerte legendás. Kedvenc borunkat már mobilunkon is megtalálhatjuk az ingyenesen letölthető Egri bor alkalmazás használatával.

Tökéletes választás kirándulásra is!Forrás: Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.

Érkezzünk utószezonban és ismerjük meg Eger csendesebb arcát. Némelyik attrakció hűvösben a legélvezetesebb! Töltődjünk fel egy esős nap végén a Török-fürdő aranykupolás medencéjében, melyet saját forrás táplál, majd pedig lazítsunk egy kényeztető hamam masszázs segítségével. A múzeumok időjárás-függetlenek, ráadásul ősszel kíváncsi tömeg nélkül fedezhetjük fel a bennük rejtőző kincseket. Egerben található Kelet-Közép-Európa egyetlen Beatles-múzeuma, az önmagában is gyönyörű Főegyházmegyei-könyvtárban pedig felbecsülhetetlen értékű könyvrelikviákat őriznek.

Gyönyörű panoráma a várbólForrás: Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.

 A 2018-ban Magyarország legélhetőbb városának választott Eger a gyermekek kedvence. Látogassunk el a Tűzoltó múzeumba, a Marcipán Múzeumba és a Varázstoronyba, sétáljunk egyet a város alatt szerteágazó Érseki Pincerendszerben, és persze keressük fel a várat! Kérjünk egy ingyenes Gyermek-útlevelet a Tourinform irodában, ami a kicsiknek segít az eligazodásban.

Télen is vár Eger!Forrás: Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.

Fedezzük fel Eger őszi & téli élményeit a város turisztikai honlapján, ahol érkezéstől-távozásig a teljes utunkat megtervezhetjük!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek