A 3 legjobb őszi program a Ráckevei Duna-ág és környékén

A Ráckevei Duna-ág és környéke térségében, mindössze néhány kilométernyire délre a fővárostól, különleges, akár több napra szóló élményekkel gazdagodhatnak.
A pezsgő nyári fesztiválszezont követően szeptember során is számtalan vízi-, és szárazföldi program várja a látogatókat a hajókirándulások és kenutúráktól kezdve, a borünnep és szüreti felvonulásokon át a gasztronómiai programok és történelmi időutazásig. 
A következő rövid összefoglalóval szeretnénk segíteni tájékozódását és röviden bemutatni a környék legérdekesebb látnivalóit.
Kellemes, élményekben gazdag időtöltést kívánunk!

Ráckevei séta
E programot érdemes szerda, vagy szombati napra ütemezni, ezen napokon ugyanis helyi és környékbeli termelőkkel, árusokkal telik meg a Szegedi Kis István sétány és nyüzsgő piaccá alakul a Duna part. 

Kellemes séta a Duna menténForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

A piacnál található ráckevei Hajómalomba is érdemes betérni. Magyarország első rekonstruált és működő hajómalma 2010 óta az egyik legkedveltebb ipartörténeti emlék a térségben.
A malom háromféle lisztet őröl, melyből a látogatók vásárolhatnak is a molnártól.
A sétát a piacról a copf stílusú katolikus templom felé folytathatjuk, melynek belső seccoit Patay László Munkácsy-díjas, Ráckevén élt festőművész alkotta. A János Vitéz díszkút mellett „toronyirányt" követhetjük a kék-fehér színben pompázó szerb templom harangtornyát.
A Nagyboldogasszony szerb templom 1487-ben épült, Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma.
A sétát követően fogyasszunk el egy finom ebédet a Ráckeve belvárosában található számos színvonalas és megfizethető étterem egyikében.

Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb templomaForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

A borkedvelő utazóközönségnek bizonyára nem kell bemutatni a szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészetet. A családi vállalkozás mintegy 70 hektárnyi területen gazdálkodik a szigetszentmártoni dűlőkön, de 2011-től a Balaton-felvidéken termett nemes fajtákkal is gazdagodott az amúgy is széles borkínálat. A közelmúltban kapott nemzetközi elismerésük, hogy Balaton-felvidéki Chardonnay boruk a világ 10 legjobb Chardonnay-i közé került.
Női borászként első alkalommal Gálné Dignisz Éva méltán érdemelte ki 2013-ban az „Év Borásza" címet.

A szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és PincészetForrás: Picasa

Csepel-szigeti bringakör
A Magyar Kerékpáros Klub Dél-Pesti Szervezetének ajánlásával invitáljuk a kerékpározás szerelmeseit egy bármikor letekerhető teljesítménytúrára és a hozzá kapcsolódó játékra.

140 km hosszú Csepel-szigeti bringakör a kerékpár szerelmeseinekForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

A kb. 140 km hosszú túra során különböző helyeket kell felkeresni a Csepel-szigeten - például műemlékeket, tanösvényeket, templomokat, strandokat -, és az ezekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolni vagy fotózni. Az útvonal egésze több szakaszban és bármilyen kerékpárral teljesíthető.
Sikeres teljesítés esetén jutalmul egy oklevelet és matricát küldünk neked, valamint 2019. június és októbere között, páros belépőket sorsolunk ki az Aqualand Termál és Élményfürdőbe, a ráckevei Hajómalomba és a Tűztorony-Kilátóba.

A túrával kapcsolatos további információk itt találhatóak: https://www.kisdunamente.hu/aktualitasok/csepel-szigeti-bringakor/61407/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek