Ősszel is vár a varázs Miskolctapolcán

  Bár igazi négy évszakos úti cél a védett ősparkkal övezett Miskolctapolca Barlangfürdő, legszebb arcát talán mégis ősszel mutatja. A természet alkotta barlangjáratok és a Bükk-hegység övezte pihenőkert Európa szerte kuriózum.

  A természet közelsége a legnagyobb élmény, ami a messziről jött utazót Miskolctapolcán elsőként varázsolja el. Szinte harapni lehet a levegőt az 1934-ben üdülőterületté nyilvánított városrészben, többszáz különleges fa ad árnyékot az ősparkban, melyen keresztül sétálva érjük el a Barlangfürdő bejáratát.

  Itt minden a feltöltődésről szól... 

  3,6 hektárnyi parkosított területen, a bükki panorámában fekszik Miskolctapolca BarlangfürdőjeForrás: Miskolci Fürdők Kft.

  Mintegy 3,6 hektárnyi parkosított területen fekszik Miskolctapolca Barlangfürdője, ahol szeptember végéig hat külső medencéből gyönyörködhetünk a bükki panorámában.

  A fürdő parkjában három gyermekmedencében élvezhetik az indián nyarat a legkisebbek, mialatt a felnőttek a csodás tavifürdő élménymedencében és az ikonikus kagylómedencében hűsölhetnek, vagy a kültéri úszómedencében róhatják a hosszokat.

  Termálvíz fakad a hegy gyomrában... 

  Természet alkotta különleges barlangjáratok, melyekről a fürdő a nevét is kaptaForrás: Miskolci Fürdők Kft.

  A természet alkotta azokat a különleges barlangjáratokat, melyekről a fürdő a nevét is kapta. A kellemes hőmérsékletű termálvíz jótékony hatása ideális az őszi feltöltődésre vágyóknak, hiszen mind az ízületi-, mind az idegrendszeri betegségekre jótékony hatással bír. Jó hír, hogy sótartalma ellenben alacsonyabb a gyógyvizeknél – nem éri el az 1000 milligramm/litert – így a fürdőzés élménye korlátlan ideig élvezhető kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. A páradús, kristálytiszta barlangi levegő különleges mikroklímája pedig plusz ajándék az ott tartózkodás alatt.

  Barlangi kalandok pihenés közben... 

  A sejtelmes fényű, különleges, visszhangos akusztikájú Csillag teremForrás: Miskolci Fürdők Kft.

  Hét beltéri medence kényezteti a Barlangfürdő vendégeit. Két melegvizes termál és több fantázianévre keresztelt medence is színesíti a fürdőzést.

  Az impozáns Fürdőcsarnokból úszva érhető el az ókori fürdők hangulatát idéző Római terem és a Hidas terem, mely a medence felett átívelő hidakról kapta nevét. A gyermekek kedvence a sejtelmes fényű, különleges, visszhangos akusztikájú Csillag terem, de a barlangjáratokban körkörösen sodró vízfolyam is sok kacajra ad okot. Itt található a régebbi barlang terület, ahol a termálforrások vize zuhatagként tör elő a barlang falaiból.

  Szauna élmények a köbön... 

  Lávaköves finn szauna és több infraszauna is található a szaunaparkbanForrás: parkfilm.hu/Tomazo.Hu

  A Barlangfürdő szaunaparkjában három lávaköves finn szauna és három infraszauna, egy hatalmas gőzkabin és több merülő medence is a vendégek szolgálatában áll. A szaunákban rendszeres tematikus élmény programokkal kedveskednek a különleges kalandok kedvelőinek.

  Gyógyuljunk relaxáció közben... 

  Felfrissülés és feltöltődés az Aquaterápiás részlegbenForrás: Miskolci Fürdők Kft.

  A fürdő Aquaterápiás részlege bővelkedik a megelőzés, a felfrissülés és a feltöltődés eszközeiben. A tradicionális népi gyógyászatot ötvözik a modern technológiákkal, így a tökéletes testi – és lelki állapot elérése garantált. Ideális választás lehet egy napos kényeztető jutalomként is ellátogatni a gyógyászati részlegbe, ahol akár egyénileg, akár OEP támogatással is igénybe vehetőek a kezelések és masszázsok.

  + 1 érv a különleges élmények kedvelőinek...

  Minden szombaton egyedi éjszakai élményfürdőzésen vehetnek részt a Barlangfürdő vendégei. Este 20 óra és éjfél között meghosszabbított nyitva tartással működik a fürdő, ahol havonta egyszer tematikus, élőzenés rendezvénnyé és habpartyvá alakulnak a barlang belső terei.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!