Nosztalgia és megújulás égen-földön

A Pipis-hegyi repülőnap évtizedekig a térség kiemelkedő szezonnyitó rendezvénye volt. Most megújulva tér vissza, igaz, ezúttal szezonzáró programként, ám annál színesebb kínálattal.

Ha majális, akkor Pipis-hegyi repülőnap – hosszú éveken át tízezrek számára volt ez magától értetődő. A Gyöngyös-Mátra TDM igazán ütős visszatérést tervez a rendezvénynek, hiszen 2019 szeptemberében nyárbúcsúztató repülőnapot szervez. Nem mondhatjuk, hogy holmi szárnypróbálgatásról lesz szó – bár szó szerint véve természetesen igen – , hiszen egy nagy múltú rendezvény tér vissza a Pipis-hegyi repülőtérre, megújulva. 

Nyárbúcsúztató repülőnap szeptemberbenForrás: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Az egykor „megszokott" repülős bemutatók és sétarepülős programok mellett újdonságokkal is készülnek, egyebek mellett drón-bemutató és verseny is lesz, meg persze szabadtéri koncertek, repülős és katasztrófavédelmi bemutatók. A gyerekeknek az égbolton és az égi járgányokon kívül a színpadot is érdemes lesz figyelni, hiszen többek közt az ALMA együttes is fellép majd. A szülők sem maradnak komoly fellépő nélkül, az ország egyik legnépszerűbb hangja, CARAMEL érkezik a színpadra.

Egy nagy múltú rendezvény tér vissza a Pipis-hegyi repülőtérre, megújulvaForrás: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Azoknak is érdemes lesz kilátogatni, akik nem, vagy nem kizárólag a repülés iránt érdeklődnek, hiszen a fergetegesnek ígérkező nyár végi buli sokszínű zenei kínálata eleve jó kis élményeket kínál, s mindez kiegészül egy nem mindennapi gasztronómiai kalandozással.
A street-food jegyében bőséggel akad majd kóstolni való, s a helyi és környékbeli termelők legkülönfélébb étkeivel és termékeivel is megismerkedhetnek. A méztől a szörpig, a lekvártól a teáig, a hústól a sajtig sok-sok mátrai finomság is várja a Viszlát Nyár Repülőnap vendégseregét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek