Filmnapok és Világzene

2019. szeptember 5. és 8. között rendezik a 2. Győri Filmnapokat, amely igazi csemegének ígérkezik a mozgókép szerelmesei számára.

2. GYŐRI FILMNAPOK

2019. szeptember 5-8.
Széchenyi tér, Rómer Ház, Szent László Látogatóközpont

A közönségfilmektől kezdve, az animációs filmeken át, az underground filmekig minden megtalálható lesz a vásznon, plusz pikantériát adnak a rendezvénynek a klasszikus filmek is. Mindezt megfűszerezve egy kis zenével és vizuális élményekkel tálalják a nagyközönség elé. Az eseménynek idén is Győr leginspirálóbb helyszínei adnak otthon, olyanok, mint a Széchenyi tér, a Rómer Ház, és a Szent László Látogatóközpont mozi terme. A Széchenyi tér, mely Győr impozáns barokk főtere a város életének központja, a tavalyi évben kiváló helyszínnek bizonyult a rendezvény megnyitójára, így ezen felbuzdulva döntöttek idén is emellett a szervezők. Zenei felvezetést követően az 1939-ben filmvászonra álmodott Meseautót láthatja a filmre éhes közönség szeptember 6-án 18:30-tól.

A mozgókép szerelmeseinekForrás: MekliZ Fotostudio Gyor Hungary mekliz@meklizfotostudio.hu/Mekli Zoltan

Az esemény fő szervezője Győr új ifjúsági közösségi tere, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tagintézménye, a Rómer Ház. A szervezők igyekeznek minél szélesebb palettával szolgálni a nézőközönségnek, így kiállítások, előadások, szakmai beszélgetések és közönségtalálkozók is várják az érdeklődőket. A rendezvény Győr Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg és idén is ingyenesen látogatható. A részletes programot Facebookon 2. Győri Filmnapok név alatt találják.

GYŐRI NÉP- ÉS VILÁGZENEI FESZTIVÁL

Szeptember 13-15.
Dunakapu tér

Népzenei, néptánc és világzenei produkciókForrás: GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Győr egyik új fesztiválján a két színpadon felváltva követik egymást a népzenei, néptánc és világzenei produkciók. A Nagy színpadon a néptáncos produkciók és autentikus népzenekarok mellett többek között fellép a Lajkó Félix Trió, a Bohemian Betyars, Ferenczi György és a Rackajam. A Kis színpadon bensőségesebb hangulatban élvezheti a közönség a különböző zenei műfajok, stílusok ötvöződését. A tér közepén felállított pavilonszigetekben, kecskelábas sátrakban workshop-ok, kézműves vásár várja a látogatókat.

Autentikus népzenekarok is fellépnekForrás: GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A város minden programját egy helyen is megtalálhatjuk a hellogyor.hu weboldalon, de érdemes felkeresni a gyorcard.com honlapot is, ahol online is vásárolható 24 és 48 órás, felnőtteknek és gyermekeknek szóló turisztikai kártya. A kártyával számos szolgáltatást ingyenesen, vagy kedvezménnyel vehetünk igénybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek