Gyerünk Székesfehérvárra! Király lesz!

Ne maradj le a Székesfehérvári Királyi Napokról, augusztus 20-ig még rengeteg élmény vár! Koronázási ünnep, középkori forgatag, zene, tánc, fényjátékok, óriásbábok, történelmi felvonulás, sakkszínház.. Király lesz!

Igazi kulturális élmény-és programkavalkáddal zajlik már a Székesfehérvári Királyi Napok, így érdemes a hosszú hétvégén is Székesfehérvár felé venni az irányt, hiszen a legizgalmasabb programok még hátra vannak! A már egy hete zajló összművészeti fesztivál augusztus 20-ig még számtalan szépséggel kényeztet: mozgó történelmi képregény, időutazás a középkorba lovagi tornával, középkori koronázási szertartásjátékkal, könnyűzenei koncertek... A mai napon zárul az esemény részét képező 24. Nemzetközi Néptáncfesztivál, a világ táncosainak látványos felvonulásával, de ha eddig lemaradtál volna, ne csüggedj, a programok java még csak most jön! Nézzük csak:

Vissza a középkorba... Koronázási Ünnepi Játékok és Szertartásjáték

Az augusztus 17-e és 19-e közötti Koronázási Ünnepi Játékokon Székesfehérváron középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, közel ötméteres óriásbábok felvonulása és számos izgalmas program várja a szépségekre és izgalmakra fogékony látogatókat.

Koronázási szertartásjátékForrás: www.kaiserotto.hu/Kaiser Ottó

Az Árpád-házi királyok ősi koronázóvárosának falai közé a hétvégén beköltözik a középkor a belvárosban felépített utcarészlettel, vásári forgataggal, korhű életképekkel, melynek a nézelődő is aktív részese lehet. A belvárosban királylányok, lovagok jönnek-mennek, mutatványosok és boszorkányok csalogatnak, jósok jövendölnek... A középkori házak előtt asszonyok pletykálkodnak, az ablakból időnként rákiáltanak az arra járóra, s ha nem vigyáz, még nyakon is önthetik egy vödör vízzel! A gyerekek középkori játékokkal játszhatnak, de bábműsor, koncert és számtalan kézműves foglalkozás is szórakoztatja az aprónépet, akik közül a legbátrabbak lovagi tornán is próbára tehetik magukat...

A múltidézés középpontjában a Koronázási szertartásjáték áll, melynek idei „epizódjában" a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon IV. Béla, az Árpád-ház egyik legjelentősebb uralkodójának kiemelkedő élettörténetébe pillanthatunk be. Grandiózus díszletek, modern fény- és látványtechnika egy különleges helyen, ahol a történelem szinte kézzel fogható... Éld át!

Fényjáték-varázslat 

Fényjáték-varázslatForrás: Tourinform Székesfehérvár

Az évszázados épületek falára idén is a modern technika segítségével vetítik ki a régi idők világát, hangulatát, mozgó történelmi képregénnyé varázsolva a belvárost minden este egészen augusztus 20-ig... Ha a képregényt már megcsodáltuk, és mi magunk is alkotnánk, ezt is megtehetjük augusztus 17-19. között, hiszen a vetített falfestő-játék és a 3D fénykockás-kirakós játék segítségével bárki fényfestő művésszé válhat...

Zene, nyár, Fehérvár 

Peregnek a dobokForrás: Tourinform Székesfehérvár

Ha a nyitó hétvégén lemaradtunk volna a fúvószenekari fesztiválról, ne csüggedjünk, hiszen hátra vannak még az igazi közönségkedvenc katonazenekarok, akik a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Találkozón kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val holnap, augusztus 16-án. Peregjenek hát a dobok, zengjenek a trombiták, harsonák és kürtök!

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: hátravan még a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, sőt egy izgalmas fúzió részesei is lehetünk a Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus zenekar közös akusztikus koncertjén.

Közelebb hozzuk az élményt! Vonattal most fél áron! 

Közelebb hozzuk az élményt!Forrás: www.kaiserotto.hu/Kaiser Ottó

Még egy jó ok arra, hogy vonatra ülj és Székesfehérvár felé vedd az irányt! A Székesfehérvári Királyi Napok záróhétvégéjén, 2019. augusztus 17-e és 20-a között 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel élhetnek ugyanis a városba érkezők! Légy részese a kihagyhatatlan élménynek és kulturális időutazásnak!

Tovább is van...

És ha mindez nem lenne elég... függőleges mesék légtornászokkal, középkori lovagi torna, élő óriássakk, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása, ág-bogozó játék, tűzzsonglőrök és tűzszínház vár... még egy hét varázslat Székesfehérváron!

Szeretni fogod!

Részletes program

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek